Deurklopper kopen – de beste tips & adviezen 

Onze website gaat voor een groot deel over alles rondom de tuin. Wanneer wij het hebben over een tuin, zijn wij mensen al snel geneigd om te denken aan de achtertuin. Toch is de voortuin – en eigenlijk alles aan de voorkant – een onderschat onderdeel. Daar willen wij met dit artikel ook verandering in brengen! In dit artikel schrijven wij over de deurklopper.

Een deurklopper werd al ver voor gebruik van deurbellen gebruikt. De deurklopper werd bevestigd op voordeuren, poorten of aan de voorgevel van een huis. Hiermee kon bezoek zich aankondigen, zodat de deur open gedaan werd. Naast het feit dat deurkloppers functioneel gebruikt kunnen worden, zie je dat ze tegenwoordig ook veelal ter decoratie gebruikt worden. Het is geen geheim dat jaren ’30 woningen erg populair zijn. Deze sfeervolle huizen hebben een wat ouderwetse uitstraling, maar dan op een mooie manier. Deurkloppers worden vaak op de voordeur, op ooghoogte, gemonteerd. Een mooie deurklopper straalt dan ook veel uit en past precies in deze jaren ’30 stijl.

In dit artikel willen wij meer schrijven over waar je op moet letten bij het kopen van een deurklopper. De verschillende materialen worden uitgelegd zoals hout, ijzer of gietijzer, metaal, aluminium… er zijn talloze opties. Daarnaast bieden wij ook enkele mooie producten aan, in verschillende stijlen. Hier kan je denken aan landelijke deurkloppers, moderne deurkloppers, maar ook klassieke deurkloppers.

Deurklopper

Tips omtrent de aankoop van een deurklopper

Stijl van deurkloppers

Er zijn verschillende soorten deurkloppers. Je kan hierbij denken aan de stijl van een deurklopper, maar ook de vorm van een deurklopper.

Stijl van een deurklopper
Grof beschouwd kan je zeggen dat je twee soorten stijlen deurkloppers hebt: deurklopper modern en een landelijke deurklopper. Eigenlijk spreekt het voor zich. De landelijke deurklopper is een wat ouderwetse, vintage look. Vaak zijn deze van gietijzer, zwart van kleur en wat zwaarder. De moderne deurklopper is een deurklopper die vaak wat strakker is. Deze zijn vaak lichtgrijs en van metaal. 

Vorm van een deurklopper
De meeste deurkloppers zijn rond van vorm. Hierbij kan je denken aan de klassieke ronde, zwarte, gietijzeren deurklopper. Toch heb je ook verschillende soorten deurkloppers in andere vormen. Vaak zijn deze andere deurkloppers in de vorm van een dier. De meest voorkomende dieren zijn deurkloppers in de vorm van een lauw of een deurklopper specht. Deze zijn super leuk, doen hun werk en geven een leuke uitstraling.

Verschillende soorten materialen

Zoals eerder beschreven zijn er verschillende soorten vormen en stijlen van deurkloppers. Daarnaast heb je ook nog veschillende soorten materialen waar een deurklopper uit kan bestaan. Denk hierbij aan een ijzeren deurklopper, ook wel gietijzeren deurklopper genoemd. Dit zijn de klassieke deurkloppers. Vaak zijn deze deurkloppers zwart van kleur. Daarnaast heb je ook een metalen deurklopper of een roestvrijstale deurklopper. De metalen of rvs deurkloppers zijn vaak ook demoderne deurkloppers. Een minder voorkoemden deurklopper is een deurklopper in de vorm van hout. Deze zie je minder vaak, maar doen wel degelijk hun werk.

Waar koop je de beste deurklopper?

Uiteraard is het belangrijk om te weten waar je de beste deurklopper kan kopen. Naast de beste deurklopper, zijn wij ook altijd op zoek naar een stuk gemak. Idealiter heb je in korte tijd snel overzicht van het bestaande aanbod, de prijs en de ervaringen van andere klanten. Uiteraard kan je hiervoor naar verschillende winkels gaan waar ze deurkloppers verkopen. Winkels waar ze zeker deurkloppers verkopen zijn winkels als Praxis, Intratuin en de Gamma. Daarnaast heb je nog grote kans ze te vinden bij de Action, Welkoop en de Lidl. Toch heb je bij deze winkels niet het ideale scenario zoals wij hierboven beschreven. Wij kopen onze deurklopper liever bij onze partner bol.com. Je hebt hier in één blik het overzicht van het aanbod, de verschillende merken, de prijzen, de voorraad en de beoordelingen van andere klanten. Bovendien heb je geen verzendkosten en kan je gratis retourneren!

Deurklopper uitgelicht: Antieke, gietijzeren deurklopper van Relaxdays

Graag willen wij een deurklopper uitlichten van Relaxdays. Dit is een antieke, gietijzeren deurklopper. Dit is een deurklopper met een landelijke stijl, maar je kan toch ook wel zeggen dat deze deurklopper een wat nostalgische stijl heeft. Hoe dan ook, deze deurklopper doet waar deze voor gemaakt is: hij kan je gasten op een aansprekende wijze welkom heten. Daarnaast kunnen je gasten zich op een leuke manier melden met behulp van deze deurklopring. Doordat deze deurklopper van brons is, is dit van een duurzaam materiaal en gaat deze lang mee. Het is een goede deurklopper, die doet waar het voor gemaakt is. Voor ongeveer 20 euro is dit niet duur en heb je een goede deurbelring voor weinig geld!