Heksenbollen kopen – alle informatie en goede aanbiedingen

Een mooie en gezellige tuin, wie kan daar nou niet van genieten? Om dit te kunnen realiseren is decoratie onmisbaar, aangezien tuindecoratie zorgt voor die leuke en mooie sfeer waar je zo naar op zoek bent. Er zijn vele soorten tuindecoratie te verkrijgen, dus voor elk wat wils. In dit artikel willen wij jou meer vertellen over heksenbollen.

Een heksenbol, wat is dat precies?

Een heksenbol, ook wel tuinspiegel, spiegelbol of sierbol genoemd is een zilveren glimmende bol van bijvoorbeeld glas of metaal. De heksenbollen hebben van oudsher een symbolische betekenis. Zo dachten ze vroeger onder andere dat de bollen onheil en heksen afweerden en dat kwade geesten opgesloten konden worden in de bollen. 

Of alle verhalen nou waar zijn of niet, ze staan erg leuk tussen al het groen in de tuin. Ze weerspiegelen namelijk de omgeving en zijn een ware sieraad voor in de duurzame tuin. 

heksenbol

Een heksenbol: alle benodigde informatie in één handig overzicht

De verschillende materialen

Een heksenbol wordt van verschillende materialen gemaakt, zoals een heksenbol glas of een heksenbol metaal. 

De heksenbol van RVS, roestvrij staal, maakt dat de bollen weersbestendig zijn, niet zullen roesten, kleurvast en glanzend zijn. Ideaal voor in de Nederlandse tuinen, gezien de verschillende weersomstandigheden. 

De glazen heksenbollen zien er erg mooi uit, kunnen handig geplaats worden op bijvoorbeeld een stok of standaard en zijn voorzien van een klein oogje. Ze zijn uiteraard wel wat kwetsbaarder dan de bollen van RVS, houdt hier dus rekening mee. De heksenbol op stok, of heksenbol op standaard, is tegenwoordig erg populair, dus kijk gauw verder op deze pagina naar enkele uitgelichte producten!

De verschillende maten

De bollen zijn niet alleen te koop in verschillende materialen, maar ook in verschillende maten. Ze zijn er van klein tot groot, namelijk van een diameter van 8,5cm tot wel 56cm. Zo heb je dus de mogelijkheid om te kiezen welke formaat jij mooi vindt en het beste past in jouw tuin. 

Doordat er verschillende maten zijn, komen ze ook in verschillende prijzen. Dit is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de maat, maar ook van het materiaal en het merk. 

De verschillende toepassingen

Je kunt de heksenbollen op verschillende manieren gebruiken en toepassen in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld één bol solo neerleggen op een leeg plekje in de tuin. Echter kan je er ook voor kiezen om meerdere bollen, in verschillende maten, bij elkaar te leggen. Om het je helemaal gemakkelijk te maken zijn er diverse sets te koop, met verschillende maten heksenbollen. 

Een ander leuke optie is voor de mensen met een vijver of fontein. Een heksenbol kan namelijk drijven, als die hol is. Door het plaatsen van een bol in de vijver of fontein creëer je een extra dimensie, wat een mooi effect zal geven. Ook kan het als een vogelverschrikker werken, waardoor je geen last zult hebben van vogels in de vijver. 

Daarnaast is het ook nog mogelijk om ze in een schaal te leggen, of op een stok te plaatsen. Mogelijkheden genoeg dus!