Kerstverlichting gordijn kopen – de beste producten & onmisbare tips

Wellicht denken jullie allemaal dat de lente of de zomer onze favoriete seizoenen van het jaar zijn. Aan de ene kant hebben jullie helemaal gelijk. Aan de andere kant worden wij ook zeker gelukkig op het moment dat het buiten kouder wordt, de dager korter zijn en het vroeger donker is. Dit zorgt ervoor dat we lekker op tijd binnen gaan zitten en daardoor het binnen erg gezellig kunnen gaan maken. Onderdeel van deze tijd zijn alle gezellige lichtjes overal, zowel buiten als binnen. Hier kunnen wij uiteraard niet achter blijven en wij zijn dan ook groot fan. Ons favoriete product is het  kerstverlichting gordijn. Rondom kerstmis moet het gezellig zijn en dat bereik je onder andere door leuke kerstverlichting. In dit artikel zullen we meer vertellen over wat een kerstverlichting gordijn is, waarom je dit absoluut moet kopen en welke type producten er allemaal in omloop zijn! 

Wat is een kerstverlichting gordijn?

Voordat wij gaan schrijven over waarom je een kerstverlichting gordijn moet gaan kopen, willen wij eerst uitleggen wat het precies is. Een lichtgordijn is een soort sliert in de lengte en de breedte, die volledig licht geeft. Het is letterlijk een soort gordijn, maar dan met kerstverlichting.

Waarom een kerstverlichting gordijn?

Een kerstverlichting gordijn is heel veelzijdig. Je kan deze zowel buiten als binnen ophangen. Bovendien zorgt het op iedere plek voor enorm veel (kerst)sfeer. Wat ons betreft een must voor ieder huishouden in de kerstperiode.

Verschillende producten en type kerstverlichting gordijn

Lichtgordijn voor buiten

Tot voor kort werd kerstverlichting voornamelijk gebruikt voor binnen. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer het geval. Sterker nog, tegenwoordig is de kerstverlichting buiten misschien wel belangrijker dan de kerstverlichting binnen. Dit komt doordat er steeds meer buiten evenementen zijn. Hierdoor moet er ook kerstverlichting zijn die buiten opgehangen kan worden. Daarnaast zijn de meeste lichtgordijnen van buiten van LED verlichting. Dit is energiezuinige verlichting en daarom extra voordelig. Bovendien wordt de LED lamp niet warm, waardoor deze dus ook niet brandgevaarlijk is. Doordat de populairiteit van kerstverlichting gordijn voor buiten is toegenomen, is het aanbod ook toegenomen. Er zijn verschillende soorten lichtgordijnen met wit licht, warm wit licht, koud wit licht of multicolor verlichting. Oftewel: volop keuze om je tuin of balkon mooi in de sfeer te brengen!

Lichtgordijn binnen

Haal buiten naar binnen in je huis! Uiteraard is het geen probleem om de kerstverlichting binnen op te hangen. Sterker nog, er is zelfs een groot aanbod van kerstverlichting gordijn voor binnenshuis. Hier zit vaak ook een verschil in de vormen van de verlichting. Naast gewone lampjes zijn er ook mogelijk om een kerstverlichting gordijn te kopen met vormen van bijvoorbeeld kerstballen, ijsspegels maar ook hartjes. 

Lichtgordijn netstroom

Een lichtgordijn op netstroom is de meest populaire variant. Vaak heeft dat de voorkeur. Reden hiervoor is dat het letterlijk plug and play is, zonder dat er vervolgens heel veel bij komt kijken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er een stopcontact in de buurt moet zijn. Is dat het geval? Dan ben je een zo klaar. Plaats het kerstverlichting gordijn, steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar. Een kind kan de was doen.

Lichtgordijn batterij

Het alternatief van een kerstverlichting gordijn op netstroom is het kopen van een kerstverlichting gordijn op batterij. Echter loop je met een batterijvoeding wel tegen wat zaken aan. Het voordeel is dat je het lichtgordijn overal kan ophangen. Je bent immers niet meer afhankelijk van een stopcontact. De keerzijde hiervan is dat je wel met regelmaat de batterijen moet vervangen.

Kerstverlichting lichtnet

Een leuk alternatief voor de lichtgordijn zijn de kerstverlichting lichtnetten. Deze koop je ideaal via onze partner bol.com Zij hebben een prachtig mooi aanbod. Met deze kerstverlichting gordijn kan je, op een gemakkelijke manier, extra sfeer in je huis of je tuin creëren. Deze lichtnetten zijn ook perfect voor kerstverlichting wat je aan je balkon kan hangen. Talloze opties om een extra gezellige sfeer te krijgen met kerstmis.

4 tips bij de aankoop van een kerstverlichting gordijn

Inmiddels is het duidelijk dat er verschillende soorten kerstverlichting gordijn in omloop zijn. Hieronder zullen wij opsommen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een dergelijk lichtgordijn.


1. De verschillende vormen van een kerstverlichting gordijn

Er zijn verschillende soorten lichtgordijnen in omloop. Uiteraard zo veel, dat er altijd wel wat is wat bij je past. Je hebt verschillende soorten gordijnen met verschillende vormen. Let hier goed op bij de aanschaf van een lichtgordijn. Wat past bij je, wat vind je mooi en waar ben je naar op zoek? Een van onze favoriete is de kerstverlichting sterrengordijn. Een goed gordijn met mooie vormen.

2. Waar wil je het lichtgordijn plaatsen?

Zoals hierboven ook al benoemd zijn er verschillende alternatieven in omloop. Een belangrijke afweging die je zal moeten maken is of je het lichtgordijn binnen of buiten wil ophangen. Vervolgens kan je ook bepalen wat voor type lichtgordijn past bij je interieur of bij je tuin.

3. Afmetingen van het lichtgordijn

Op het moment dat je hebt bepaald of je het kerstverlichting gordijn binnen of buiten wil ophangen, moet je goed kijken naar de afmetingen. Er zijn verschillende afmetingen in omloop. Je hebt kerstverlichting gordijnen van 0 tot 1 meter, maar ze zijn er ook in omloop van 5-10 meter of zelfs meer.

4. Netvoeding of batterij?

Een van de meest belangrijke keuzes is of je een lichtgordijn op netstroom of op batterij wil. Er zijn verschillende redenen om een bepaalde keuze te maken. Denk aan afhankelijk zijn van een stopcontact of batterijen, maar ook weer waar je het lichtgordijn wil ophangen. Keuzes te over dus!