Pizzaoven voor buiten kopen: de beste aanbiedingen, 9 top producten en een review!

Zoals jullie inmiddels misschien al wel weten is het geen geheim dat wij groot fan zijn van twee dingen in het leven: de tuin en lekker eten. Dit combineren wij dan ook het liefst met elkaar. Zo hebben wij al een artikel geschreven over de vuurschaal bbq. In dit artikel willen wij het hebben over een andere grote favoriet van ons op het gebied van buiten zitten en eten: de pizzaoven voor buiten !

Een pizzaoven voor buiten is onmisbaar voor de liefhebber van de Italiaanse keuken en specifiek pizza’s. Een goede Italiaanse pizza kun je gewoon niet maken zonder een goede oven. En wat is er nou mooier dan een pizzaoven voor buiten? Een pizza bereid in een hout gestookte pizzaoven is een stuk lekkerder. Deze is rokeriger en het deeg is krokanter: perfect dus! Wil je dus echt een goede pizza kunnen maken en eten? Koop dan een pizzaoven. 

Toch is een pizzaoven voor buiten kopen makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn heel veel soorten in omloop met allerlei verschillende specificaties. Wij zullen je helpen bij het maken van een keuze bij de aankoop van een pizzaoven.

In dit artikel vind je meer informatie over de beste pizzaoven voor buiten, geven wij een review over de pizzaoven die wij hebben gekocht, tonen wij de 6 beste pizzaovens van 2022 en geven we nog extra tips en adviezen.

Pizzaoven buiten

Pizzaovens voor buiten kopen: waar moet je op letten?

De verschillende soorten pizzaovens voor buiten

Er zijn verschillende soorten pizzaovens voor buiten in omloop. Ik kan me voorstellen dat wanneer je besloten hebt om een pizzaoven te kopen, de keuzestress toeneemt. 

De meest gebruikelijke vorm is de steenoven. Dit wordt over het algemeen gezien als een hele goede optie. Reden hiervoor is dat de pizzaoven voor buiten bestendig moet zijn tegen slecht weer. Een steenoven is heel sterk en duurzaam en kan een stootje hebben. Bovendien worden deze pizzaovens op hout gestookt, wat een extra toevoeging geeft aan het eten wat je daarin bereidt! Een tip om op te letten bij de aankoop van een steenoven is dat deze zonder temperatuur meter. Een aanrader is om een laser temperatuurmeter te kopen, zodat je exact kan meteen hoe hoog de temperatuur is.

Daarnaast heb je ook de stalen pizza oven. Dit zijn pizzaovens die gemaakt zijn van roestvrijstaal en zijn dus bovendien erg duurzaam doordat ze lang mee gaan. Deze pizzaovens hebben een schoorsteen waar alle rook en hitte uitkomt. Bovendien zijn deze pizzaovens vaak voorzien van een temperatuur meter.

Uiteraard heb je ook nog een combi variant, welke multifuctioneel is. Deze kan je gebruiken als een pizzaoven, maar ook als een soort BBQ.

Hoe wordt de pizzaoven verwarmd?

De meeste pizzaovens worden verwarmd door hout. Ondanks dat zijn er veel verschillende soorten hout wat hier gebruikt wordt. De meest populaire soorten zijn eikenhout of fruitbomenhout. Naaldbomenhout is geen goede optie, dit spat en laat hars achter in de oven. Onze voorkeur heeft ook dit soort type pizzaovens, vanwege de toegevoegde waarde op het gebied van smaak. Door het verwarmen met hout komt er een rokerige smaak vrij, wat ervoor zorgt dat je pizza net dat beetje extra krijgt.

Welke accessoires heb je nodig?

Bij de aankoop van een pizzaoven voor buiten is het handig om te kijken naar eventuele accessoires. Sommige pizzaovens leveren deze accessoires direct mee, maar het is goed om je hier bewust van te zijn. 

Eerder hebben wij al geschreven over een temperatuurmeter, thermometer of een laser temperatuurmeter. Doordat de ovens altijd enorm warm worden, is een pizzaschep geen overbodige luxe. Ook een receptenboek, een ovenschaal voor andere recepten zijn erg leuk om aan te schaffen. Een beschermhoes voor je pizzaoven is ook een goede optie. Doordat je pizzaoven buiten staat, moet deze tegen meerdere soorten weersomstandigheden kunnen. Een beschermhoes verlengt de levensduur van de pizzaoven voor buiten.

De meeste accessoires zijn te koop bij verschillende soorten winkels. Je kan hierbij denken aan de Aldi, de Lidl, maar ook de Gamma, de Praxis, de Welkoop en nog veel meer winkels. Toch heeft onze voorkeur om accessoires te kopen bij onze partner bol.com. Zij hebben een prachtig groot aanbod, gratis verzendkosten en altijd de laagste prijs. Ze hebben meerdere aanbiedingen, waardoor je altijd goed af bent! En mocht het om wat voor reden toch niet goed zijn of bevallen, dan kan je het gratis retourneren. 

Review: Bighorn Pizza Oven

In dit artikel schrijven wij een review over onze pizzaoven voor buiten. Wij hebben de Bighorn Houtpellets Pizza Oven thuis. Deze hebben wij besteld via bol.com, welke een dag later in huis was! Ideaal!

Deze pizzaoven is gigantisch snel. De bighorn pizza oven bereikt binnen 5 minuten een temperatuur van maar liefst 460°C. Op het moment dat deze op temperatuur is, kan je binnen 60 tot 90 seconden een pizza maken!

Doordat je gebruik maakt van houtpellets, krijg je een heerlijke rokerige smaak aan je pizza. Echter, deze oven is ook geschikt voor andere soorten gerechten: steaks, vis, worstjes of groentes. Alles kan bereid worden in deze prachtige pizzaoven.

Wat wij heel fijn vinden aan deze pizza oven buiten is dat deze niet zwaar is en daardoor gemakkelijk te verplaatsen is. Je kunt deze dus meenemen naar vrienden, familie, op vakantie naar de camping of waar je hem ook mee naar toe wil nemen.

Doordat de Bighorn pellet pizza oven bestaat uit roestvrijstaal en speciaal is ontworpen voor buiten gebruik blijft deze lang goed en gaat deze lang mee.

Kortom: de Bighorn Pellet Pizza is wat ons betreft echt een goede aankoop geweest. Hij is multifunctioneel, werkt goed, is handzaam en duurzaam. Daarnaast ben je al voor 149 euro klaar! Wat ons betreft een goede pizza oven om te kopen.

De 9 top Pizzaovens voor buiten van 2022