Tuinstekers – van goede aanbiedingen tot beste tips

Uiteraard kan decoratie niet ontbreken in de duurzame tuin, dus ook niet op onze website. Decoratie zorgt namelijk voor een mooie en leuke sfeer in de tuin. Op een relatief makkelijke manier kan je de tuin erg leuk aankleden, waardoor je nog meer kan genieten van jouw eigen tuin. Een erg leuke optie onder de tuindecoratie is de tuinsteker. Een tuinsteker is een echte blikvanger in je tuin! 

Een tuinsteker, wat is dat precies?

Een tuinsteker, ook wel tuinprikker genoemd, is een lange pin, met een figuur of dier, maar ook bijvoorbeeld een lantaarn, regenmeter of lamp. De lange pin steek je in de grond, tussen de planten en bloemen. 

De tuinsteker is er in allerlei soorten, maten en ook het materiaal is erg divers. Dit maakt dat er altijd wel iets te vinden is wat bij jou en jouw wensen en tuin past. 

In dit artikel lees je alle informatie over de tuinsteker, welke soorten er zijn maar ook krijg je de beste aanbiedingen te zien. Dus je er je voordeel mee en lees snel verder!

Tuinsteker

Tuinstekers: de verschillende soorten, maten en materialen

De verschillende soorten

Zoals hierboven beschreven zijn de tuinstekers of tuinpinnen te verkrijgen in allerlei verschillende soorten. Zo zijn er tuinstekers met een dier, maar ook zijn er verschillende figuren, regenmeters met of zonder beeldje, bewegende tuinprikkers, bewegende tuinstekers en ga zo maar door. Er is echt enorm veel aanbod. Dit maakt het erg leuk omdat je altijd wel iets kan vinden wat jij mooi vindt, maar het heeft ook een keerzijde: het is erg lastig om uit het grote aanbod een keus te maken. Dit weten wij maar al te goed! 

Een erg leuk idee is om mee te gaan met de verschillende seizoenen en thema’s. Er zijn namelijk ook tuinprikkers in bijvoorbeeld een kerstthema te verkrijgen. En ook nog eens met verlichting, voor een extra gezellige sfeer. In de lente en zomer kan je dan weer andere tuinstekers plaatsen, bijvoorbeeld de tuinstekers bloemen, zodat je ze goed kan afwisselen.

Tuinstekers verlichting zijn ook erg populair. Er is ook een ruim aanbod in solar tuinverlichting prikkers. Solar werkt op zonne-energie en is daardoor dus duurzaam. In onze artikelen over solar tuinverlichting en solar tuinproducten vind je nog meer informatie over verschillende solar producten en overzichten met de beste aanbiedingen. 

Een ander leuke optie is een vogelbadje op prikker. In de zomer is het te gebruiken als badje voor de volgens en in de winter als voederplek. Erg veelzijdig dus.

De verschillende maten

Misschien wat voor de hand liggend, maar de tuinprikkers zijn ook in diverse maten te koop. Ze verschillen in bijvoorbeeld de hoogte, maar ook in de breedte. Bedenk goed op welke plek je de tuinprikker wilt plaatsen, zodat je hier rekening mee kan houden. Mocht je veel ruimte over hebben in bijvoorbeeld een plantenbak, dan geeft het een mooi effect als je kiest voor een wat bredere tuinsteker. Zo valt het meer op en kleed je de tuin wat meer aan. 

Tip: het geeft een leuk en speels effect als je meerdere tuinstekers bij elkaar plaatst, met verschillende hoogtes. Zo creëer je hoogte verschil, wat weer zorgt voor diepte in de tuin. Je kunt er voor kiezen om tuinstekers die bij elkaar passen te combineren, maar voor de mensen die wat meer van een uitdaging houden, kan het ook leuk zijn om verschillende tuinstekers bij elkaar te plaatsen. Dit laten wij geheel aan jouzelf over! 

De verschillende materialen 

Om de keus nog wat moeilijker te maken, zijn er ook verschillende materialen onder de tuinstekers. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan tuinstekers van metaal en tuinstekers roest, tuinstekers keramiek, tuinstekers glas en tuinstekers kunststof. Om hier een keus uit te kunnen maken, kan je kijken naar de verschillende voordelen van het materiaal en wat jouw voorkeur heeft. 

Zo gaat een tuinprikker van metaal lang mee, het is namelijk een duurzaam product. Een ander voordeel is dat het een sterk materiaal is, maar toch licht van gewicht. De tuinsteker van keramiek ziet er niet alleen mooi uit, maar vraagt ook weinig onderhoud, lekker handig voor de mensen die niet graag in de tuin aan het werk zijn. Bij een tuinsteker van glas ben je verzekerd van een mooi effect, als de zon erop schijnt dan glimt de tuinprikker aan alle kanten. Dit geeft een leuk effect. 

Product uitgelicht: tuinstekers kerst

 Eerder beschreven wij al dat het ook erg leuk kan zijn om een tuinprikker in een bepaald thema te kiezen. In dit geval willen wij een tuinsteker met een kerstthema uitlichten. De dagen rondom kerst zijn vaak een gezellige periode en met mooie decoratie en verlichting creëer je een nog fijnere sfeer. Een kerstthema kan je ook helemaal doorwerken in de tuin, middels bijvoorbeeld leuke tuinstekers. Ook in dit thema zijn weer diverse tuinstekers te koop, met of zonder licht en in diverse figuren.

 Met licht

Enorm leuk zijn de tuinstekers met licht. Er zijn er diversen te koop met bijvoorbeeld een timer. Erg handig, je hoeft alleen maar de timer in te stellen en geniet vervolgens van de gezellige sfeer in jouw tuin zodra het donker wordt.

 Diverse figuren

De tuinstekers in kerstthema zijn er in diverse figuren. Denk bijvoorbeeld aan een kerstster, maar ook een zuurstok, rendier of een sneeuwpop. Je kan het goed met elkaar combineren, of voor één specifiek figuur kiezen.