Windspinner kopen – de beste windspinners, unieke tips en adviezen

Onze website gaat voornamelijk over de tuin, duurzaamheid, planten en vele andere zaken. Sinds kort schrijven wij wat meer over de indeling van de tuin. Wat is interessant om te kopen, wat zijn leuke trends en waarmee kan je je tuin nog leuker maken? Een van deze decoraties en tips bestond uit de tip rondom de windgong. Een andere variant van dit soort decoratie is de windspinner.

Met een windspinner kun je wat extra’s toevoegen in de tuin. Anders dan een windgong of een windorgel, maakt een windspinner geen geluid. Zodra het gaat waaien, waait de spinner mee en creëert het een prachtig en rustgevend effect. De spinner doet het over het algemeen als het waait, maar dat is geen probleem. In Nederland komt het amper voor dat het weer rustig is en dat het windstil is en dus niet waait. Dat is dus totaal geen probleem.

Het voordeel van een windspinner is dat je in een handomdraai heel gemakkelijk extra decoratie toevoegt in de tuin. Je hangt ze gemakkelijk op, denk aan een balkon, aan de schutting, het afdak, een pergola, of andere plekken in de tuin. Door het kopen een windspinner maak je jouw buren en vrienden jaloers vanwege deze prachtige decoratie! Bovendien zijn er ook veel mensen die een windspinner voor binnen gebruiken. Met recht is het een ware sieraad voor de tuin en het interieur.

Voor je een windspinner gaat kopen is het goed om te weten dat er verschillende soorten windspinners in omloop zijn. Denk aan een windspinner metaal, een windspinner hout of het zelf haken van een windspinner met wol. Daarnaast zijn er verschillende soorten windspinners in omloop die van duurzaam materiaal zijn gemaakt.

In dit artikel vind je enkele tips rondom het kopen van een windspinner en lichten wij enkele mooie producten uit, in combinatie met goede aanbiedingen.

Windspinner

UITGELICHT: een windspinner haken!

Het haken van een windspinner

De windspinner in de tuin is erg populair. Je kan ze vaak al kant en klaar kopen in bijvoorbeeld een roestvrijstalen windspinner, metalen wind spinner of toch een houten windspinner. Daarentegen zijn er ook veel verschillende mensen die op zoek zijn naar een haakpatroon van een windspinner. Deze zijn op google veel te vinden. Gehaakte windspinners zijn namelijk erg gewild. Een reden hiervoor is dat mensen het vaak leuk vinden om zelf dingen te knutselen en te maken. Uiteindelijk is niets zo leuk om resultaat te zien van iets wat je zelf gemaakt hebt.

Wij willen wel een disclaimer geven bij een gehaakte windspinner. Deze zijn voornamelijk geschikt voor binnen gebruik. Buiten moet een windspinner tegen verschillende soorten weersomstandigheden kunnen, aangezien gehaakte windspinners vaak van wol zijn, zijn ze niet geschikt voor buiten. Doordat de windspinner een extra effect geeft wanneer het waait, vinden wij het erg jammer dat je gehaakte windspinners niet goed buiten kan gebruiken. Onze voorkeur gaat er dus toch naar uit om een kant en klare windspinner te kopen, via bijvoorbeeld bol.com.

Belangrijke tips bij de aankoop van een windspinner

 Er zijn een aantal tips waar je op moet letten het kopen van een windspinner. Deze hebben wij hieronder uiteengezet. Ze zijn vooral ter advies, dus doe er je voordeel mee!

in 1. Soort materiaal

Er zijn, zoals eerder beschreven, verschillende soorten type windspinners. Metalen en houten windspinners bijvoorbeeld. Door het draaien van de windspinner zorgt dit bij ieder materiaal weer voor een ander effect. Zeker wanneer de zon schijnt, geeft wind spinner metaal een heel andere look en uitstraling dan hout. Wat ons betreft is er geen onderscheidt tussen beiden te maken en ligt dit puur aan je persoonlijke smaak, wat je leuk en mooi vindt. Vind je het lastig om een keuze te maken tussen een van beiden? Bestel dan bij onze partner bol.com twee verschillende soorten. Door hun gratis verzend en retourneer service kan je gemakkelijk ontdekken wat je mooi vindt.

 2. De afmetingen

De afmetingen van een windspinner kunnen uiteraard ook verschillen per type en soort van de windspinner. Daarnaast zijn de meeste windspinners types die je op kan hangen, maar heb je ook windspinners op paal of stok. Bovendien heeft de afmeting en de manier van ophangen ook invloed waar je deze in je tuin – of in je interieur – zal plaatsen. Houdt hier dus rekening mee. De meest populaire plekken zijn balkons voor appartementen of flats, of ergens aan de schutting, bij een pergola of onder een afdakje of onder de overkapping. Je kan goed experimenteren met de verschillende plaatsen, doordat het zo gemakkelijk te bevestigen en op te hangen is.

 3. De prijs

Uiteraard niet geheel onbelangrijk voor de echte Nederlanders onder ons: de prijs van de windspinner. De prijzen kunnen nogal behoorlijk verschillen, maar doordat er veel keus is aan windspinners, er is altijd een windspinner te vinden die in ieders budget past. Hiermee moet je uiteraard rekening houden met de verschillende soorten materiaal en kwaliteit van de windspinner. Wat vaak geldt, geldt in dit geval ook: goedkoop is vaak duurkoop. Een goedkopere windspinner is vaak minder sterk en draait minder makkelijk of mooi. Ons advies is om iets meer te investeren, zodat je in één keer een goede windspinner koopt en je direct een kwalitatief mooi product hebt, waar je lang van kan genieten.