Duivennet kopen: de beste aanbiedingen en unieke producten

Alles over duivennetten

Steeds meer mensen bezitten een moestuin, fruitbomen, vijvers of zo iets dergelijks. Onwijs gaaf en leuk. Iets wat wij vanuit de Duurzame tuin graag aanmoedigen! Helaas heeft het ook een keerzijde. De kostbare gewassen wil men graag in goede en gezonde staat houden, echter willen er nog wel eens ongenodigde gasten langskomen om te genieten van deze gewassen. Gelukkig kan je de gewassen goed beschermen door het aanbrengen van  duivennetten, ook wel vogelnetten of tuinnetten genoemd. Dit zijn regelmatig voorkomende producten in veel verschillende tuinen. Reden hiervan is dat het een product is die je op heel veel verschillende manieren kan gebruiken! In dit artikelen schrijven wij over de duivennet. Niet alleen vertellen wij wat een duivennet is en waar je het voor kan gebruiken, maar ook geven wij tips bij het gebruik ervan en waar je op moet letten bij je aankoop. Bovendien vind je in dit artikel ook goede aanbiedingen voor verschillende duivennetten.

Een duivennet: wat is het en waarom is het nodig?

Met een duivennet bescherm je je moestuin, vijver, fruitbomen en fruitplanten tegen ongewenste gasten. Dit kunnen vogels zijn, maar ook katten en andere dieren die het leuk vinden om in je tuin te komen. Op het moment dat jij bijvoorbeeld een mooie moestuin, fruitbomen of andere interessante planten of struiken hebt, kun je met behulp van een duivennet dit afdekken. Dit wordt ook wel een een vogelnet, afdeknet, of tuinnet genoemd. Op deze manier kunnen ze er niet bij en houd je je groente en fruit goed!

Een duivennet is ideaal door de verschillende maten die er zijn. Door de kleine mazen in de tuinnetten wordt de doorgang van de ongewenste gasten tegengehouden. Dit maakt het ideaal om de gewassen te beschermen. Een bijkomend voordeel van een vogelnet is dat deze ook nog eens meerdere jaren gebruikt kan worden. Dit zorgt ervoor dat het dus extra duurzaam is!

6x duivennetten aanbiedingen

Er zijn verschillende soorten duivennetten in omloop. Bekijk hieronder een 6 duivennetten die wij graag willen uitlichten. Dit zijn kwalitatief goede duivennetten, waar je zeker een goede keuze mee maakt!

Het kopen van een duivennet: waar let je op?

Bij aan de aankoop van een duivennet moet je op verschillende aspecten letten. Denk hierbij aan het type net, de afmetingen en het materiaal. Al deze onderwerpen zullen wij hieronder beschrijven en voor jullie opsommen.

1. Wat wil je buiten de tuin houden?

Voordat je een vogelnet of een duivennet wil gaan kopen, is het van belang om te weten wat je tuin precies bedreigt. Dit kunnen vogels, zowel grote als kleine zijn, maar ook katten, of andere vijanden. Hoe kleiner de vogel, hoe kleiner de mazen in het net moeten zijn, zodat ze er niet alsnog tussendoor kunnen komen.

2. Waar wil je het voor gebruiken?

Bedenk waar je het net voor wilt gebruiken: wil je bijvoorbeeld een fruitboom, een moestuin of een vijver beschermen? Een vogelnet, tuinnet of een duivennet kan handig zijn, maar het is wel belangrijk om helder te hebben wat je wil beschermen. Denk hier goed over na, voordat je het net koopt. Er zijn zelfs ook insectennetten in omloop. Dit zijn weer een heel ander soort netten dan de hier besproken duivennetten. Beiden zijn wel bedoeld om dieren uit je tuin te weren. Uiteraard geldt het ook andersom: (vogel)netten kun je ook gebruiken om dieren binnen te houden. Ben je een katteneigenaar, dan kan je in ons artikel over  kattennetten meer lezen over de mogelijkheden om je kat in de tuin te houden, door middel van het plaatsen van een kattennet. 

Bovendien is een (duiven)net niet alleen voor het bewaken van eventueel je gewassen of het binnen houden van je katten. Wist je namelijk dat er ook regelmatig gebouwen zijn die gebruikmaken van zogenoemde duivennetten? Door het plaatsen van een vogelnet kan je vogels weren van je gebouwen. Doordat deze vogelnetten in allerlei soorten kleuren te verkrijgen zijn, vallen ze niet op en heb je voordeel van een duivennet.

3. Houd rekening met de afmetingen!

Wellicht overbodig om te noemen, maar het is erg belangrijk om goed na te denken over de afmetingen. Een grote vijver of een grote boom beschermen is anders, dan een kleine moestuin. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten en maten tuinnetten in omloop en is er voor alles wat te vinden.

4. Houd rekening met het soort materiaal

Een goed duivennet is gemaakt van sterk materiaal en zal tegen een stootje moeten kunnen. Niet alleen moet het bestendig zijn tegen dieren, maar ook tegen de verschillende weersinvloeden. Een net gemaakt van polyethylene of nylon is aan te bevelen. Dit zijn sterke materialen die ook UV bestendig zijn. 

Het plaatsen van een duivennet

De meeste duivennetten zijn gemakkelijk op te hangen. Ze zijn vaak gemakkelijk op te hangen door middel van pluggen, haken of spijkers die je in de muur of schutting kan slaan. Uiteraard is het ook mogelijk om het zonder boren te doen. Bij een moestuin kan je bijvoorbeeld tentharingen gebruiken.

Uiteraard kan je een vogelnet ook op het balkon gebruiken. Veel mensen willen graag duiven van hun balkon afhouden, wat je met behulp van een vogelnet voor elkaar kan krijgen. Houd rekening dat het net goed is vast gezet en dat er geen ruimte aan de zijkant ontstaat, zodat er geen ongenodigde gasten komen.

Waar koop je een duivennet?

Je wil graag een duivennet kopen, maar waar doe je dat eigenlijk? De winkels die het snelst naar voren komen zijn onder andere: de Intratuin, de Action, Welkoop, Gamma, Praxis en nog veel meer. Toch raden wij het aan om dit via www.bol.com te doen. Op deze website heb je in een keer een overzicht van alle producten. Bovendien kan je direct zien welke op voorraad zijn en hoe ze beoordeeld zijn. Wat wij zelf heel handig vinden is dat je ook gerelateerde producten hebt, maar ook producten die vaak met dit product gekocht worden. Hiermee kan je altijd weer worden geïnspireerd. Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt, zorgt bol.com er vaak ook nog eens voor dat je deze binnen een dag in huis hebt. Gratis bezorgd én met de mogelijkheid om het gratis te retourneren.

De 6 beste duivenneten van 2022!

Hieronder vind je de 6 beste duivennetten van 2022. Ze zijn uitgelicht in willekeurige volgorde, maar voldoen allemaal aan de juiste kwaliteitseisen! Doe er je voordeel mee.

Andere populaire pagina’s op onze website: