Eekhoornhuisje kopen: onmisbare tips & goede aanbiedingen

Er rent iets door te tuin en schiet de boom in, maar wat is het? Zodra je goed kijkt zie je dat het een eekhoorn is! De eekhoorn is op onderzoek uit en zoekt een eekhoornhuisje om in te slapen of om zijn eten in te verbergen.

De meeste mensen vinden het erg leuk als ze bezoek krijgen van een eekhoorn en dat vinden wij uiteraard ook. Door het ophangen van een eekhoornhuisje of eekhoornnestkast zal je deze schattige en leuke beestjes vaker door je tuin zien rennen. Je biedt de eekhoorn door middel van een eekhoornhuis een fijn plekje om in te slapen, in te leven of te gebruiken als nest.

De eekhoorn wordt naast een eekhoornhuis ook gelukkig van een eekhoornvoederhuisje. Door het plaatsen van een eekhoornvoederhuis zal je ook meer eekhoorntjes jouw tuin in lokken. 

Eekhoornhuisje

Daarnaast help je de eekhoorn hier goed mee. In bepaalde periodes is het namelijk lastig voor ze om zelfstandig aan voldoende voedsel te komen. Zeker op het moment dat het winter is en de natuur bedolven is onder sneeuw en ijs hebben eekhoorns het zwaar. Ideaal is het dus om ze voer aan te bieden in een eekhoornvoederhuisje.

Naast het beschrijven van eekhoornhuisjes en eekhoornvoederhuisjes, zullen we in dit artikel nog meer uitleggen. Je kan denken aan tips & tricks rondom het kopen van eekhoornhuisjes en eekhoornvoederhuisjes. Hoe lok je eekhoorns je huis in én we lichten nog enkele type eekhoornvoer toe, zodat je ze ook verantwoord kan voeren!

9x Eekhoornhuisjes – goede aanbiedingen

Er zijn talloze eekhoornhuisjes in omloop. We kunnen voorstellen dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet en een overvallen wordt door de keuzes. Hieronder hebben wij 9 eekhoornhuisjes voor jullie uitgelicht. Deze zijn geselecteerd op kwaliteit, reviews en ervaringen van ons en mensen om ons heen. Deze zijn in willekeurige volgorde gepresenteerd. 

De beste tips voor eekhoornhuisjes & eekhoornvoederhuisjes verzameld in één overzicht

Meerdere eekhoornhuisjes bij elkaar

De eekhoorn bouwt normaal gesproken meerdere nesten voor verschillende doeleinden, zoals een nest voor het slapen, een nest om te leven of een nest om als nest voor jongen te gebruiken. In dit geval is het daarom aan te raden om twee of meerdere huisjes binnen elkaars zicht op te hangen. Zo kan de eekhoorn voor de diverse doeleinden in jouw tuin terecht en maak je meer kans dat ze daadwerkelijk langs komen en je ze tevreden houdt. 

Een eekhoornhuisje of eekhoornvoederhuisje ophangen

Een eekhoornhuisje ophangen. Het is best gemakkelijk, als je maar weet hoe het moet. Deze kan je ophangen aan een boom op elk gewenst moment. De beste plek is een tak, of in de hoek van de stam en een tak ophangen. Ongeveer 3 tot 4 meter boven de grond. Door de ingang bij een tak te hangen, kan de eekhoorn snel ontsnappen en het huisje in vluchten zodra er gevaar dreigt. Een eekhoornhuisje met meerdere ingangen is daarom aan te raden, de eekhoorn heeft zo meerdere ontsnappingsmogelijkheden. Zorg ervoor dat je het huisje of voederhuisje niet op het zuidwesten hangt, zo kan het niet inregenen.

Een eekhoornnestkast aantrekkelijk maken

Eekhoorns nestelen zich graag in een holletje met een ingang van 5 cm, waar ze goed beschermd zijn. Door in het huisje dorre bladeren, stro of gras te leggen maak je het de eekhoorn nog meer naar zijn zin en maak je de nestkast aantrekkelijker voor de eekhoorn.

Eekhoorns in de tuin lokken met eekhoornvoer

De eekhoorn lok je jouw tuin in door onder andere het plaatsen van bomen en struiken. Eekhoorns vinden het prettig om zich te kunnen verstoppen. Een hoekje met bladeren en takken vinden zij ook erg prettig en biedt ze veiligheid. Daarnaast zal je de eekhoorns je tuin in lokken door het plaatsen van eekhoornvoer.

Pas op met vogelvoederhuisjes

Eekhoorns zijn wel eens geneigd om op vogelvoederhuisjes af te komen. Om dat te voorkomen kun je dus een eekhoornvoederhuisje plaatsen, zodat zij daar op af gaan en niet op het vogelvoederhuisje. Zorg er voor dat, mocht je ook een vogelvoederhuisje in de tuin hebben, je ze niet te dicht bij elkaar hangt. 

Waar koop je een eekhoornhuisje?

Een belangrijke vraag is natuurlijk waar je een eekhoorn huisje kan kopen. Wij raden aan om dit via bol.com te doen. Wij hebben een partnership met bol.com en dat is niet voor niets. Onze ervaringen met hen zijn uitstekend. Je hebt in een ogenblik een compleet overzicht van alle soorten eekhoornhuisjes die er zijn. Bovendien kan je kijken of ze op voorraad zijn, wat gerelateerde producten zijn, wat er vaak bijgekocht wordt en – niet onbelangrijk – hoe het product wordt beoordeeld. Dit vinden wij, in tegenstelling tot bij de Intratuin, Welkoop, Boerenbond, Praxis, Gamma of Hornbach wat prettiger. Een eekhoornhuisje van de action is ook populair. Echter, vinden wij de eekoornhuisjes van bol.com toch beter. Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt voor een eekhoornhuisje heb je deze vaak binnen een dag, gratis bezorgd!

Eekhoornhuisje zelf maken?

Er zijn ook een aantal mensen die zelf een eekhoornhuisje maken. Op internet zijn verschillende soorten tekeningen en DIY artikelen te vinden, maar dit raden wij niet aan om te doen. Mocht je dit toch we willen, raden wij aan om goed te kijken naar de tips die wij in dit artikel hebben gegeven. Denk hierbij aan het (duurzame) materiaal, de grote van de opening en nog veel meer. Het is zonde als je er veel tijd in stopt en het blijkt uiteindelijk kwalitatief niet goed in orde te zijn, waardoor alle moeite van niets is.

Soorten eekhoornvoederhuisjes

Eekhoornvoederhuisjes zijn er net als eekhoornhuisjes in allerlei soorten, maten en materialen. Er zijn eekhoornvoederkasten die dicht zitten met een klep, maar er zijn ook voederhuisjes die open zijn. De meesten zijn van hout, maar ze zijn er bijvoorbeeld ook van metaal. Er is veel aanbod, bedenk daarom goed wat je zelf mooi vindt, maar kijk ook naar de kwaliteit. Wij raden het aan om een eekhoornvoederhuis of eekhoornnestkast te kopen van kwalitatief goed hout, met bijvoorbeeld het FSC keurmerk.

9x Eekhoornvoederhuisjes om te kopen

Naast het uitgebreid uitlichten van eekhoornhuisjes, waar eekhoorns in kunnen wonen, willen we nu de focus leggen op eekhoornvoederhuisjes. Kijk hieronder voor 9 kwalitatief goede eekhoornvoederhuisjes.

2x topproducten verder uitgelicht

Deze twee producten willen wij graag wat uitgebreider toelichten, omdat wij hier erg enthousiast over zijn. Deze producten willen wij jullie dus zeker niet onthouden. Lees snel verder en bekijk het aanbod. 

1. Eekhoornhuisje Natuurmonumenten

Een leuk eekhoornhuis om te kopen! Dit mooie eekhoornwoonhuis is speciaal ontwikkeld door Natuurmonumenten. In aanschaf is het huisje wat aan de prijs, echter krijg je er erg veel voor terug. Dit huisje is van goede kwaliteit, duurzaam en er gaat een deel van de opbrengt naar het goede doel! Daarnaast ziet het huisje er zeer goed uit. Het is kwalitatief van goed materiaal en daarom een goede, duurzame keuze. Het eekhoornhuisje gaat lang mee en de eekhoorn zal erg blij zijn met dit woonhuis. Er zijn twee in,- en uitgangen. Dit is prettig voor de eekhoorn, want als er gevaar dreigt kan de eekhoorn snel en gemakkelijk ontsnappen. 

2.  Eekhoorn voedertouw

Dit eekhoorn voedertouw is echt een gaaf product en een enorme aanrader om te kopen. Dit voedertouw hang je op in de tuin tussen bijvoorbeeld twee bomen. We raden aan om het touw zo op te hangen, dat je er vanuit je huis, overkapping, serre of terras naar kan kijken. Op deze manier kan je urenlang kijken naar de caperiolen die de eekhoorntjes uithalen. De eekhoorns zullen al rennend balanceren op het touw om bij het voer te komen. Dit pakket bestaat uit o.a. een touw, notenhangers, een voederkasteel, een laddertje en nog veel meer! Met een aankoop haal je dus direct alles in huis wat je nodig hebt. Bekijk dit product snel en wij garanderen jullie dat je echt een geweldig product in huis haalt. We vinden dit product ook een perfect cadeau tip. Onze ervaring leert dat men dit super leuk vindt en hier erg enthousiast over is. Vind je het nou leuk om dieren de tuin in te lokken én ze daarnaast ook nog eens te helpen? Lees dan ons artikel over egels en egelhuisjes!

3x goed eekhoornvoer om te kopen

Naast het uitlichten van eekhoornhuisjes en eekhoornvoederhuisjes willen we ook nog eekhoornvoer uitlichten. Zoals eerder geschreven maak je het met eekhoornvoer makkelijker om eekhoorns in je tuin te lokken. Toch kan ik me voorstellen dat het lastig is om het juiste eekhoornvoer te kiezen. Er wordt veel gevraagd aan ons of de action ook eekhoornvoer verkoopt. Dit doen ze helaas niet. Daarom hebben wij hieronder drie verschillende soorten type eekhoornvoer uitgelicht. 

Eekhoorn voedermix

De voedermix zorgt voor een evenwichtige en gevarieerde voeding

Eekhoornvoeding

De perfecte aanvulling op het natuurlijke voedsel voor de eekhoorn

eekhoornvoer

deze Eekhoornvoer is speciaal samengesteld voor de eekhoorn

Andere artikelen die ook populair zijn op onze website: