Eekhoornhuisje kopen: alles over tips & goede aanbiedingen

Er rent iets door te tuin en schiet de boom in, maar wat is het? Zodra je goed kijkt zie je dat het een eekhoorn is! De eekhoorn is op onderzoek uit en zoekt een eekhoornhuisje om in te slapen of om zijn eten in te verbergen.

De meeste mensen vinden het erg leuk als ze bezoek krijgen van een eekhoorn en dat vinden wij uiteraard ook. Door het ophangen van een eekhoornhuisje of eekhoornnestkast zal je deze schattige en leuke beestjes vaker door je tuin zien rennen. Je biedt de eekhoorn door middel van een eekhoornhuis een fijn plekje om in te slapen, in te leven of te gebruiken als nest.

Eekhoornhuisje

De eekhoorn wordt naast een eekhoornhuis ook gelukkig van een eekhoornvoederhuisje. Door het plaatsen van een eekhoornvoederhuis zal je ook meer eekhoorntjes je tuin in lokken. Daarnaast help je de eekhoorn hier goed mee. In bepaalde periodes is het namelijk lastig voor ze om zelfstandig aan voldoende voedsel te komen. Zeker op het moment dat het winter is en de natuur bedolven is onder sneeuw en ijs hebben eekhoorns het zwaar. Ideaal is het dus om ze voer aan te bieden in je eekhoornvoederhuisje.

In dit artikel zullen wij naast eekhoornhuisjes dus ook ingaan op eekhoornvoederhuisjes. 

Uitgelicht: 3x goede eekhoornhuisjes

Esschert Design Eekhoornhuis

Een mooi en goed eekhoornhuisje, met maar liefst 3 ingangen 

EEKHOORNWONING VAN HOUT

Deze mooie eekhoornwoning van hout is een echte aanrader

Woonhuisje voor eekhoorns

Een prima woonhuisje voor de eekhoorn, per 2 stuks verkrijgbaar

De beste tips voor eekhoornhuisjes & eekhoornvoederhuisjes verzameld in één overzicht

Meerdere eekhoornhuisjes bij elkaar

De eekhoorn bouwt normaal gesproken meerdere nesten voor verschillende doeleinden, zoals een nest voor het slapen, een nest om te leven of een nest om als nest voor jongen te gebruiken. In dit geval is het daarom aan te raden om twee of meerdere huisjes binnen elkaars zicht op te hangen. Zo kan de eekhoorn voor de diverse doeleinden in jouw tuin terecht en maak je meer kans dat ze daadwerkelijk langs komen en je ze tevreden houdt. 

Een eekhoornhuisje of eekhoornvoederhuisje ophangen

Een eekhoornhuisje of eekhoornvoederhuisje kan je het beste ophangen aan een boom. De beste plek is een tak, of in de hoek van de stam en een tak ophangen. Ongeveer 3 tot 4 meter boven de grond. Door de ingang bij een tak te hangen, kan de eekhoorn snel ontsnappen en het huisje in vluchten zodra er gevaar dreigt. Een eekhoornhuisje met meerdere ingangen is daarom aan te raden, de eekhoorn heeft zo meerdere ontsnappingsmogelijkheden. Zorg ervoor dat je het huisje of voederhuisje niet op het zuidwesten hangt, zo kan het niet inregenen. 

Een eekhoornnestkast aantrekkelijk maken

Eekhoorns nestelen zich graag in een holletje met een ingang van 5 cm, waar ze goed beschermd zijn. Door in het huisje dorre bladeren, stro of gras te leggen maak je het de eekhoorn nog meer naar zijn zin en maak je de nestkast aantrekkelijker voor de eekhoorn.

Eekhoorntjes in de tuin lokken 

De eekhoorn lok je jouw tuin in door onder andere het plaatsen van bomen en struiken. Eekhoorns vinden het prettig om zich te kunnen verstoppen. Een hoekje met bladeren en takken vinden zij ook erg prettig en biedt ze veiligheid. Daarnaast zal je de eekhoorns je tuin in lokken door het plaatsen van eekhoornvoer.

Pas op met vogelvoederhuisjes

Eekhoorns zijn wel eens geneigd om op vogelvoederhuisjes af te komen. Om dat te voorkomen kun je dus een eekhoornvoederhuisje plaatsen, zodat zij daar op af gaan en niet op het vogelvoederhuisje. Zorg er voor dat, mocht je ook een vogelvoederhuisje in de tuin hebben, je ze niet te dicht bij elkaar hangt. 

Een eekhoornhuisje zelf maken

Je kunt uiteraard ook zelf een eekhoornhuis maken. Op het internet zijn verschillende tekeningen te vinden. Echter dien je wel rekening te houden met alle tips die wij geven, onder andere over het materiaal en de grote van de opening. Een eekhoornnestkast zelf maken kan erg leuk zijn, maar het moet wel van goede kwaliteit zijn en het liefst ook duurzaam. Daarom raden wij toch aan om het online te kopen, zo kun je de reviews lezen en een goede keus maken tussen het grote aanbod. 

Soorten eekhoornvoederhuisjes

Eekhoornvoederhuisjes zijn er net als eekhoornhuisjes in allerlei soorten, maten en materialen. Er zijn eekhoornvoederkasten die dicht zitten met een klep, maar er zijn ook voederhuisjes die open zijn. De meesten zijn van hout, maar ze zijn er bijvoorbeeld ook van metaal. Er is veel aanbod, bedenk daarom goed wat je zelf mooi vindt, maar kijk ook naar de kwaliteit. Wij raden het aan om te kiezen voor een eekhoornvoederhuis of eekhoornnestkast van kwalitatief goed hout, met bijvoorbeeld het FSC keurmerk.

Uitgelicht: 3x mooie eekhoornvoederhuisjes

Eekhoornvoederkast

Een voederhuisje van natuurmonumenten, zo ben je dubbel zo goed bezig! 

EEKHOORn voerstation

Een leuk voerstation om de eekhoorn op een makkelijke manier te voeren

Esschert Design voerderhuis

Dit mooie eekhoornvoederhuisje is gemaakt van FSC gecertificeerd hout

Twee topproducten verder uitgelicht

Deze twee producten willen wij graag wat uitgebreider toelichten, omdat wij hier erg enthousiast over zijn. Deze producten willen wij jullie dus zeker niet onthouden. Lees snel verder en bekijk het aanbod. 

1. Eekhoornhuisje Natuurmonumenten

Dit mooie eekhoornwoonhuis is speciaal ontwikkeld door Natuurmonumenten. In aanschaf is het huisje wat aan de prijs, echter krijg je er erg veel voor terug. Dit huisje is van goede kwaliteit, duurzaam en er gaat een deel van de opbrengt naar het goede doel! Daarnaast ziet het huisje er zeer goed uit en zal de eekhoorn erg blij zijn met dit woonhuis. Er zijn twee in,- en uitgangen, als er gevaar dreigt kan de eekhoorn snel ontsnappen. 

2.  Eekhoorn voedertouw

Dit eekhoorn voedertouw is echt een gaaf product. Je kunt urenlang kijken naar de caperiolen die de eekhoorntjes uithalen. De eekhoorns zullen al rennend balanceren op het touw om bij het voer te komen. Dit pakket bestaat uit o.a. een touw, notenhangers, een voederkasteel, een laddertje en nog veel meer! Bekijk dit artikel snel en wij garanderen jullie dat je echt een geweldig product in huis haalt. Ook is het erg leuk om cadeau te geven. 

Uitgelicht: 3x goed eekhoornvoer

Eekhoorn voedermix

De voedermix zorgt voor een evenwichtige en gevarieerde voeding

Eekhoornvoeding

De perfecte aanvulling op het natuurlijke voedsel voor de eekhoorn

eekhoornvoer

deze Eekhoornvoer is speciaal samengesteld voor de eekhoorn