Puppyren kopen – 18 goede aanbiedingen & belangrijke informatie

Er is niets leuker en schattiger dan jonge, kleine dieren. Zo zijn wij zelf erg gek op honden en hebben wij sinds kort een pup aan ons gezin toegevoegd. Je zult veel zaken in huis moeten halen, om zo goed mogelijk voor een pup te kunnen zorgen. Uiteraard is een pup nog niet direct zindelijk, kan hij aan veel spullen gaan knagen en zal je de pup continu in de gaten moeten houden. Een puppyren is daarvoor een goede uitkomst. 

Een puppyren, wat is het en waarom?

Zoals hierboven al gezegd is, vragen pups veel aandacht, zijn ze vaak nog niet zindelijk en moet je ze in de gaten houden voordat ze het huis of de tuin op de kop zetten. Een puppyren, ook wel hondenren genoemd, is een soort kooi bestaande uit (losse) panelen. De panelen zijn vaak gemaakt van metaal. Een puppyren of hondenren biedt honden de ruimte om veilig te kunnen bewegen, rondneuzen en te spelen. Je kan de pup met een gerust hart even alleen laten in de ren, als je bijvoorbeeld weg moet. Ben je even met wat anders bezig en heb je geen tijd om op te letten, dan komt de puppyren erg van pas. 

Er zijn veel verschillende puppyrennen te koop. In dit artikel lichten wij goede puppyrennen toe, vertellen wij jou waar je op moet letten bij de aankoop en lees je alle belangrijke informatie over de puppyren. 

Puppyren

6x aanbiedingen voor een puppyren

In onderstaand overzicht vind je 6 goede aanbiedingen voor een puppyren. Er zijn veel verschillende varianten, maar ze hebben allemaal een hoge kwaliteit. Zo zit er altijd wel een bij die aan jouw wensen voldoet!

Belangrijke informatie & tips voor het kopen van een puppyren

De verschillende soorten en uitvoeringen 

Een puppyren of hondenren komt in verschillende soorten en uitvoeringen. Bij de aankoop van een puppyren is het belangrijk om daar rekening mee te houden.

De meeste hondenrennen zijn gemaakt van metaal of aluminium en zijn vaak rond. Echter is er ook een houten puppyren te koop, zijn er vierkante rennen in omloop, met een (nylon) hoes erom heen, een puppyren met dak, of een opvouwbare puppyren, ook wel puppytent genoemd.

Elk soort ren heeft zijn eigen voor,- en nadelen. Zo neemt een vierkante puppyren meer ruimte in dan een ronde maar biedt tegelijkertijd ook meer ruimte aan de hond, is een opbouwbare puppyren of puppytent makkelijker mee te nemen, maar weer minder stevig dan een metalen ren. Bedenk voor jezelf wat voor jou het doel van de puppyren is, gebruik je het alleen thuis of wil je het ook mee kunnen nemen als je bijvoorbeeld op visite gaat? Door hier van te voren goed over na te denken kan je rekening houden met de eigenschappen waar jouw puppyren aan moet voldoen. 

Diverse maten

Er zit uiteraard niet alleen een verschil in soorten en uitvoeringen, maar ook in maten. Zo zijn er diverse maten in omloop, van kleine tot grote puppyrennen. Je kunt bij ronde rennen kijken naar de diameters en bij vierkante rennen naar de afmetingen qua breedte en lengte. 

Echter is er niet alleen een verschil in de breedte en lengte, maar ook in de hoogte. Zo is er bijvoorbeeld een puppyren van 60cm hoog te koop, maar ook 75cm, 80c, of zelfs 100cm of hoger zoals 120cm. 

Met name als de pup al wat ouder is, of het een groot ras betreft, dan is het raadzaam om een hogere ren te kopen. De kans bestaat dat de pup bij een lagere puppyren er over heen klimt of springt. Dat wil je natuurlijk niet hebben, want dan gaat het zijn doel voorbij. 

Een puppyren voor binnen of buiten

Een hondenren kan zowel voor binnen als voor buiten in de tuin gebruikt worden. Sommige mensen hebben veel ruimte in hun woonkamer en kunnen er voor kiezen om in plaats van, of naast een bench een ren neer te zetten. Een ren biedt de hond namelijk meer ruimte dan een bench. Echter zijn er ook veel mensen die in de woonkamer niet voldoende ruimte hebben om een puppyren kwijt te kunnen. 

Een ren voor buiten kan erg handig zijn. Met name als het mooi weer is en de hond graag buiten wil zijn. Je hoeft niet steeds op te letten of de pup gaten in de tuin graaft, aan (giftige) planten en bloemen loopt te knagen en uit jouw zicht verdwijnt. Bekijk bij de aankoop van de ren of je de ren buiten kan gebruiken. Dit staat er vaak bij vermeld. 

Een werpkist met een uitloopren

Een uitkomst voor de fokkers onder ons: de werpkist met uitloopren. Deze werpkisten zijn gemaakt om alles te kunnen bieden aan de moeder hond en haar pups wat zij de eerste weken nodig hebben.

In de werpkist kan de moeder veilig bevallen van haar pups, kunnen zij samen tot rust komen en hebben zij een prettige plek waar de pups bij hun moeder kunnen drinken. Aan de werpkist zit een uitloopren verbonden. Zodra de pups hun ogen hebben geopend, beginnen te lopen en met hun broertjes en zusjes willen spelen kunnen zij dit in de uitloopren doen. 

6x puppyren kopen

Mocht het zo zijn dat je na bovenstaande aanbiedingen nog niet de perfecte ren hebt gevonden, kijk dan snel naar onderstaande opties.

2 extra tips, een review & waar koop je een puppyren?

Om een goede keus te kunnen maken welke puppyren het beste bij jouw wensen past, willen wij nog 2 extra, belangrijke tips meegeven. Ook hebben wij zelf een puppyren aangeschaft en schrijven hier een review over. Daarnaast zullen wij toelichten waar je een goede puppyren kan kopen. 

 2 belangrijke tips

1. Bij de aankoop van een puppyren komt van alles kijken. Zo schreven wij al eerder over de verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Echter is één van de belangrijkste aspecten de veiligheid. Een puppyren moet aan goede veiligheidsvoorwaarden voldoen. Let bij de aankoop op de stevigheid van het materiaal, op het sluitwerk en hoe de ren in elkaar gezet wordt. Is jouw puppy een sloper, kies dan voor (extra) sterke metalen panelen. 

2. Je kunt er voor kiezen om een puppyren te kopen, naast of in plaats van een bench. Echter is het ook mogelijk om de bench aan de puppyren te zetten. Zo kan de pup lekker vrij bewegen in de ren, maar kan hij zich ook terugtrekken in zijn bench om te rusten of te slapen. Zo haal je het meest uit beide producten. 

 Review

De puppyren die wij gekocht hebben voor onze pup voldoet aan al onze verwachtingen. Daarom willen wij deze graag middels een review toelichten.

De topmast puppyren XL – zwart gecoat metaal – uitvouwbaar – 560 cm omtrek – 107 cm hoogte

De puppyren is allereerst makkelijk en snel op te zetten. De panelen zijn gemaakt van stevig metaal en het sluitwerk werkt perfect. Een groot voordeel van deze ren is dat je de ren kan vergroten, door meerdere panelen aan elkaar te koppelen. Deze ren is tevens buiten te gebruiken, echter is het beter om het niet buiten te laten staan. Wij hebben het tot nu toe alleen binnenhuis gebruikt. De pup heeft veel ruimte om lekker te spelen en door de hoogte kan hij er niet uitspringen! 

 Waar een puppyren kopen?

Er zijn veel verschillende winkels die een puppyren verkopen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan van Cranenbroek, Pets place, de Welkoop en de plaatselijke dierenwinkel bij jou in de buurt. Echter raden wij aan om een puppyren te kopen bij onze partner Bol.com.

Op Bol.com kan je onder andere in één oogopslag zien welke verschillende puppyrennen er te koop zijn, van welk materiaal ze gemaakt zijn, wat de prijs is en uit welke grote en hoogte je kan kiezen. Daarnaast vinden wij het altijd erg prettig om de verschillende beoordelingen over het product te kunnen lezen, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. De goede service en de gratis verzending, maakt het wel zo makkelijk en biedt een stukje extra luxe. 

6x top aanbiedingen voor een puppyren

In dit laatste overzicht vind je nogmaals 6 verschillende aanbiedingen onder de puppyrennen. Uit al deze opties kan je vast een goede keus maken.