De beste gereedschapsgordel kopen – een persoonlijke top 6 & onmisbare tips

Jullie herkennen het vast wel: je bent lekker aan het klussen in huis of in de tuin, druk bezig met dat ene klusje. Met je handen vol probeer je het allemaal op te lossen en ineens mis je een stuk gereedschap of een specifieke schroef. Kan je de ladder weer af om het te halen, of iemand vragen om het je aan te geven. Met een gereedschapsgordel of een gereedschapsriem heb je dit probleem niet meer! Een ideale tool die in onze ogen onmisbaar is voor iedere klusser.

Wat is een gereedschapsgordel?

Een gereedschapsgordel is eigenlijk een soort riem die je om je broek of overall heen hebt. Aan deze riem kan je van allerlei soorten buidels, holsters en nog veel meer hangen. Doordat je dit zelf kan bepalen, inclusief de verschillende soorten formaten, kan je deze perfect aanpassen aan je werk en je wensen. 

Waarom een gereedschapsgordel?

Eigenlijk is eerder beschreven situatie al direct een reden waarom iedere volwaardig klusser een gereedschapsgordel moet aanschaffen. Het behoort tot de basis uitrusting van iedere klusser of professional.

1. Het zorgt ervoor dat je minder heen en weer moet lopen om gereedschap of tools te pakken. Door middel van het dragen van een gereedschapsriem heb je altijd bij je wat je nodig hebt .

2. Je hebt je handen vrij. Doordat je alles in je gereedschapsriem kan stoppen, heb je je handen vrij om mee te werken en kan je je helemaal focussen op het klussen zelf.

In dit artikel lichten wij verder toe welke soorten gereedschapsgordels er zijn, waar je op moet letten bij de aankoop en een persoonlijke top 6 gereedschapsriemen!

Verschillende producten en merken van gereedschapsgordels uitgelicht

Wij snappen dat je inmiddels enthousiast bent geworden om een gereedschapsgordel te kopen. Echter, gezien de populariteit van het product is het aanbod ook echt gigantisch. Er zijn veel verschillende soorten in omloop, verschillende merken, materialen enzovoort. Wij zullen hieronder een aantal gordels uitlichten en zo wat duidelijkheid proberen te scheppen.

STANLEY Gereedschapsgordel

Stanley gereedschapsgordels zijn wat ons betreft hele degelijke producten die je met een gerust hart kan kopen. Ze zijn niet de allerduurste in omloop, maar ook niet de goedkoopste. Dit komt ook naar voren in het kwaliteit en de aanbod: niet de allerbeste kwaliteit en het grootste aanbod, maar ook zeker niet de slechtste en de minste. Wat ons betreft kan er weinig fout gaan als je een STANLEY gereedschapsriem koopt.

Makita gereedschapsriem

Makita. Hét merk als het om klussen gaat. Ook op het gebied van gereedschapsgordels is het een koploper. Dit zie je voornamelijk terug in de kwaliteit en daardoor ook automatisch in de prijs. Ze zitten in het hogere segment qua prijs, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. De gereedschapsriemen van Makita gaan echt heel lang mee, zeker als je deze vergelijkt ten opzichte van andere merken. Daarnaast heeft Makita een heel uitgebreid aanbod voor allerlei soorten gereedschap. Je zal geen spijt krijgen wanneer je een Makita gereedschapsgordel zal kopen.

Toolpack gereedschapsgordel

Toolpack heeft een heel uitgebreid aanbod aan verschillende soorten gereedschapsriemen. Gereedschapsriem van leer, gereedschapsriemen met een dubbele buidel, gereedschapsriemen met 8 vakken… Ze bieden alles aan. Het is een heel goed en degelijk merk, waarmee je dus echt waar krijgt voor je geld.  

BAHCO gereedschapsgordel

BAHCO is een bekend klusmerk. In het kader van gereedschapsriemen hebben ze geen heel uitgebreid aanbod, maar hebben ze wel de standaard zaken die je echt nodig hebt. Denk hierbij aan een gereedschapsriem, een hamerhouder en een houder voor een spijkerpistool. 

Eltee gereedschapsgordel

Eltee is een mooi merk met relatief weinig aanbod. Wat het merk zo mooi maakt is dat hun gereedschapsgordels van duurzaam leder zijn gemaakt. Zo ben je op deze manier nog extra goed bezig ook!

Gereedschapsriem kind

Uiteraard zijn er voor kinderen ook mogelijkheden om mee te kunnen doen met hun stoere vader en moeder. In ons artikel over kindergereedschap hebben we al meer geschreven over soorten gereedschap. Nu kunnen ze dit ook mooi om hun middel hangen en echt mee doen. Er is een uitgebreid aanbod van onder andere Smoby, STANLEY en Bosch. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gereedschapsgordel?

Er zijn nog enkele zaken waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een gereedschapsgordel. Deze bespreken wij hieronder stuk voor stuk, zodat jij dé gereedschapsgordel vindt die bij jou en jouw wensen past. 


Het doel van de gereedschapsgordel

Je hebt verschillende soorten gereedschapsgordels of gereedschapsriemen in omloop. De meeste kan je zelf aanpassen en customizen, maar dat is niet met iedere gordel het geval. Wist je dat er ook een tuingereedschapsriem of tuingereedschapsgordel bestaan? Houd bij je aankoop goed in de gaten waar je het voor wil gebruiken en of dat gaat lukken met de gereedschapsgordel die je op het oog hebt.

Het materiaal van de gereedschapsgordel

Er zijn verschillende soorten materialen voor gereedschapsgordel in omloop. Zo heb je gereedschapsgordels bijvoorbeeld van leer, polyester en nylon, allerlei soorten dus. Een gereedschapsriem van leer is vaak de meest populaire. Deze heeft vaak ook een langere levensduur, doordat het een heel sterk product is.

Zitcomfort

Als allerlaatste, maar misschien wel een van de belangrijkste: houd rekening met het comfort van hoe de riem zit. Niks is vervelender dan een gereedschapsriem dat niet lekker zit. Uiteindelijk ga je je daar te veel aan storen en zal je zien dat hij ongebruikt in de schuur zal gaan belanden. En dat is iets wat we uiteraard niet willen!

Persoonlijke top 6 gereedschapsgordel

1. Makita gereedschapsgordel 3 delig

2. Dubbele gereedschapsgordel stanley

3. Toolpack straight gereedschapsgordel

4. STANLEY gereedschapsgordel enkel

5. Makita gereedschapsgordel

6. Gereedschapsgordel 8 vakken