Babyschommel kopen voor buiten in de tuin – de beste tips & adviezen

Wij zijn zelf enorm fan van de tuin, buiten zijn en vooral genieten van het (mooie) weer. Op het moment dat wij ons eerst kindje kregen, hoopten wij dat zij er ook zo van zou genieten. Wat voor ons enorm leuk was, was het moment dat ze kon spelen en dan vooral buiten in de tuin! Een top product waar wij enorm van hebben genoten was een  babyschommel. Door middel van een babyschommel kunnen de kindjes lekker spelen, schommelen en de buitenwereld ervaren. In dit artikel schrijven wij over de verschillende soorten babyschommels en waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo kan je denken aan de verschillende soorten materialen, zoals een babyschommel van hout, maar kan je ook denken aan verschillende formaten van groot en klein, babyschommelzitjes en nog heel veel meer.

Waarom een babyschommel?

Eigenlijk spreekt dit wat ons betreft voor zich. Ieder mens, zowel jong als oud, houdt van schommelen. Dit hebben wij al eerder beschreven in ons artikel over nestschommels. Dit geldt natuurlijk ook voor jonge kinderen en baby’s. Met een babyschommel kan je kindje van kleins af aan al lekker buiten spelen en genieten van het schommelen. Een babyschommel kan overigens ook in huis gebruikt worden. Het voordeel van de meeste babyschommels is dat je ze later kan ombouwen naar normale, reguliere schommels en zitjes. Dit zorgt ervoor dat je met een eenmalige investering extra lang kan genieten van de schommel. En niet alleen geniet jij er extra lang van, voornamelijk ook je kinderen die hier veel plezier uit zullen gaan halen. Lees in dit artikel alles over het kopen van een babyschommel voor buiten!

Verschillende producten en type babyschommels

Babyschommel hout

Houten babyschommels zijn bekende producten voor de ouders onder ons. Het is de meest voorkomende babyschommel. De meeste houten babyschommels zijn uitgerust met veiligheidsaspecten zoals veiligheidsgordels en veiligheidsbeugels. Dit zorgt ervoor dat het de kinderen veiligheid garandeert. Het leuke aan houten babyschommels is dat ze vaak verkrijgbaar zijn in verschillende soorten kleuren. Bovendien kan je bij een houten schommel kiezen voor FSC hout. Dit is duurzaam hout, waardoor je ook nog op een goede manier bezig bent. 

Babyschommel metaal

Een babyschommel van metaal is een mooi en stevig product. Deze kan je gemakkelijk buiten neerzetten, zonder dat je rekening hoeft te houden met het weer. Metalen babyschommels zijn weerbestendig en blijven dezelfde kwaliteit houden, in tegenstelling tot houten schommels. De meeste metalen babyschommels zijn wel wat meer basic en hebben een wat mindere look and feel uitstraling.

Babyschommelzitje

Er zijn verschillende soorten babyschommels in omloop. Echter is het ook mogelijk om alleen een babyschommelzitje te kopen, als je al een frame hebt staan. Klik hieronder op de link voor de verschillende soorten babyschommelzitjes, zodat je een duidelijk overzicht hebt voordat je een babyschommelzitje gaat kopen.

SMOBY babyschommel

SMOBY is een bekend merk onder de babyschommels voor buiten. Het is een merk dat kwalitatief hoogwaardige babyschommels levert. Vanwege het hoge kwaliteitsniveau, zorg je ervoor dat de babyschommel lang mee gaat. Een van de meest uitspringende babyschommel van SMOBY vinden wij de Maxi Nature babyschommel. Dit is een betrouwbare en sterke schommel, die zowel binnen als buiten neergezet kan worden. Bovendien is de schommel dermate stevig dat deze niet verschuift. Dit zorgt er, samen met het veiligheidszitje, ervoor dat je kindje veilig kan schommelen.

KBT babyschommel

De KBT babyschommel is een prachtig merk met prachtige babyschommels voor buiten in de tuin. KBT babyschommels biedt namelijk babyzitjes die mee kunnen groeien met de groei van uw kind. Dit maakt dat je de schommel erg lang kan gebruiken.

Babyschommel Little Tikes

Little Tikes is een ander goed babyschommel merk. Het aanbod is wat minder groot, maar de kwaliteit is des te beter. Het zijn hele goede en gedegen schommels die lang meegaan. De Little Tikes High Back Toddler is een heel mooie babyschommel in een goede prijs kwaliteit verhouding.

5 tips bij de aankoop van een babyschommel

Inmiddels is het duidelijk dat er verschillende soorten babyschommels voor in de tuin en voor binnenshuis in omloop zijn. Echter zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden bij de wanneer je een babyschommel wil gaan kopen. Er zit ook duidelijk verschil tussen een babyschommel voor binnen en een babyschommel voor buiten. Deze zullen wij hieronder uiteenzetten.


1. Het materiaal van een babyschommel

Zoals eerder besproken zijn er verschillende soorten materialen voor babyschommels. Denk goed na of je een metalen, stalen of houten babyschommel wil. Een houten schommel oogt vaak wat mooier en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Echter, een metalen babyschommel zet je gemakkelijker buiten in je tuin neer, omdat deze beter bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

2. De veiligheid van een babyschommel

Misschien wel het belangrijkste om op te letten bij een babyschommel: de veiligheid. Kijk voordat je een babyschommel aanschaft goed naar de mogelijkheden om je baby vast te zetten, zodat de baby er niet uit kan vallen. Uiteraard adviseren wij iedereen om goed bij de baby in de buurt te blijven als deze in de schommel zit. Veiligheid moet altijd voorop staan!

3. Het type babyschommel

Er zijn verschillende type babyschommels waar je rekening mee kan houden. Dit kan bijvoorbeeld door te letten op verschillende merken, maar je kan ook kijken of de babyschommel mee kan groeien met je baby. De zogeheten meegroei schommel. Op deze manier kan je er langer van genieten en kan je je baby, peuter en kleuter lekker buiten laten schommelen. Daarnaast moet je bij aanschaf van een babyschommel goed letten op het feit of deze ook buiten in de tuin gebruikt kan worden. Daarnaast heb je bij verschillende babyschommels de mogelijkheden tot uitbreidingen. Je hebt niet alleen meegroeischommels, maar ook aan verschillende soorten uitbreidingen. Denk hierbij aan een babyschommel stoel, babyschommelzitje of een babyschommelwieg. Dit worden vaak ook babyschommel 3 in 1 genoemd. Ook zijn er tegenwoordig zelfs elektrische babyschommels te koop. 

4. Het formaat van de babyschommel

Het formaat van een babyschommel kan behoorlijk fluctueren. Er zijn verschillende soorten babyschommels voor buiten verkrijgbaar, maar houd dus ook rekening met het formaat. Het formaat van een babyschommel kan behoorlijk verschillen. Indien je de babyschommel in de tuin kwijt, wil moet je rekening houden met een ander formaat, dan wanneer je een babyschommel op je balkon kwijt wil. Op een balkon is het makkelijker om een kleinere babyschommel te kopen.

5. De vanaf leeftijd

Wellicht heel overbodig om te benoemen, maar in het kader van veiligheid wel heel belangrijk. Bekijk vanaf welke leeftijd de schommel geschikt is. De meeste babyschommels zijn geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, maar het is uiteraard heel verstandig om dit in de gaten te houden bij je aankoop. Er zijn soorten babyschommels vanaf 6 maanden, maar ook van 1 jaar.