Kindergereedschap kopen – persoonlijke top 6, de beste tips & adviezen

Jullie herkennen het vast wel: je bent lekker aan het klussen in huis of in de tuin en er zit iemand ondertussen aan je broekspijp te trekken. De kleine wil ook mee helpen. Dit is hartstikke leuk natuurlijk, maar niet altijd even handig en veilig. Door middel van kindergereedschap hebben wij daar de perfecte oplossing voor gevonden! 

Waarom kindergereedschap?

Kindergereedschap of kindertuingereedschap is een super leuk alternatief voor de kleintjes. Ze kunnen jou hierdoor mee helpen, het is veilig en voor hun ook nog eens hartstikke leerzaam. Door middel van kindergereedschap, of speelgoedgereedschap, kunnen ze de eerste stapjes zetten als klusser. Wat ons betreft het perfecte speelgoed om te kopen.

Aanbod kindergereedschap

Met kindergereedschap en kindertuingereedschap is geen klus meer te moeilijk voor de kinderen. Dat je kindergereedschap wil kopen is een uitgemaakte zaak! Nu is het alleen nog de opgave om het juiste speelgoedgereedschap te kiezen. Het kopen van kindergereedschap kan je aardig wat keuzestress opleveren: ga je voor een volledige gereedschapskoffer, gereedschapskist of gereedschapsgordel? Bovendien zijn er complete gereedschapsets, boormachines, kettingzagen, maar is er ook los gereedschap verkrijgbaar. Bovendien leren we onze kinderen dat veiligheid tijdens het klussen natuurlijk het allerbelangrijkste is. Denk dus ook aan verschillende soorten helmen en soorten bescherming, zoals een beschermingsbril. Lees in dit artikel de door ons uitgelichte topproducten van kindergereedschap!

Uitgelicht: 9x de beste kindergereedschap

Verschillende producten en merken van kindergereedschap uitgelicht

Zoals al eerder geschreven: we snappen dat het lastig is om zo maar kindergereedschap te kopen of speelgoedgereedschap te kopen, aangezien er veel verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Daarbij is het vooral belangrijk of het echt kindergereedschap is of niet. Uiteraard ligt dit aan de leeftijd van je kinderen. Bovendien hechten we extra waarde aan veiligheid en uiteraard een stukje duurzaamheid: hoe lang gaat het mee? 

De producten die wij uitlichten komen allemaal via onze partner bol.com. Deze website is wat ons betreft de ideale plek om kindergereedschap te bestellen en te kopen. Of het nou echt, nep, tuingereedschap of elektrisch kindergereedschap is. Anders dan bijvoorbeeld de Action, Lidl, Praxis of Gamma heb je bij bol.com direct een overzicht van alle soorten. Je kan direct beoordelingen, prijzen en voorraad bekijken. Bovendien bezorgen ze de producten gratis en hoef je hiervoor niet het huis uit. Gemakkelijk mooie producten kopen. Ideaal!

Bosch kindergereedschap

Wellicht wel het meest bekende merk van allemaal: Bosch. Niet alleen is Bosch op het gebied van volwassen gereedschap een toonaangevende aanbieder. Bovendien is Bosch kindergereedschap van uitstekende kwaliteit. Ze hebben heel veel verschillende soorten producten. Een van de producten die er wat ons betreft bovenuit steekt zijn elektrische boormachines. Op het gebied van elektrisch kindergereedschap staat Bosch op eenzame hoogte. Daarnaast zijn de producten van Bosch van goede kwaliteit, waardoor het ook lang mee gaat. Deze kunnen wij van harte aanbevolen als je kindergereedschap wil kopen!

STANLEY kindergereedschap

STANLEY is ook een bekend merk in de kluswereld. Al decennia lang speelt het kindergereedschap van STANLEY een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Door middel van de STANLEY junior producten kan je de kinderen inspireren, leren en bovendien een hele leuke tijd geven waar ze veel plezier zullen hebben. Er zijn verschillende soorten STANLEY speelgoedgereedschap te verkrijgen. Hier kan je denken aan gereedschapsets voor kinderen, boormachines voor kinderen, kruiwagens voor kinderen en nog heel veel meer. Wat ons betreft kan je hier geen fouten mee maken. Kinderen zijn er gek op. Een absolute topper in de categorie kindergereedschap om te kopen dus!

Smoby Black & Decker kindergereedschap

Smoby Black & Decker is, net als de vorige twee, ook weer een bekend merk die speelgoedgereedschap aanbiedt. Een leuke om uit hun assortiment uit te lichten is de Smoby Black & Decker werkbank of klusbank. Deze werkbanken bieden een volledige en complete set om te klussen. Naast kindergereedschap, een werkbank en veel verschillende soorten tools bieden ze ook nog een gratis applicatie hoe je je kind kan leren hoe ze het gereedschap moeten gebruiken! Wat ons betreft een hele leuke toevoeging. 

Little Dutch kindergereedschap

Een minder bekend merk voor de klussers, maar een ontzettend bekend merk in de wereld van baby’s en kleine kinderen. Little Dutch heeft wat minder aanbod, maar de kindergereedschapskist die ze aanbieden is van goede kwaliteit. Bovendien is het materiaal van het kindergereedschap van hout. Hierdoor kunnen kinderen lekker spelen en klussen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het gereedschap wel veilig is.

Pebaro kindergereedschap

Pebaro is een interessant merk voor de wat oudere kinderen. Zij bieden meerdere producten aan waarmee kinderen de eerste echte stappen kunnen zetten in het klussen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een figuurzaagset, maar ook aan een houtbouwset. Veel verschillende producten, waar de kinderen een hoop plezier uit kunnen halen.

Gardena tuingereedschap

Uiteraard zijn er voor kinderen ook mogelijkheden om in de tuin aan de gang te gaan met kindertuingereedschap. Gardena speelt hier heel leuk op in, door verschillende tuinsets voor kinderen aan te bieden. Een van de populairste producten is de kinderkruiwagen. Kids vinden het ontzettend leuk om met hun kinderkruiwagen mee te helpen, of gewoon lekker te spelen.

Review: little dutch houten kindergereedschap

Wij hebben voor jullie ook nog een review! En dat hebben we van niet het minste kindergereedschap. Namelijk van het merk Little Dutch. We hebben het houten kindergereedschap set voor jullie getest.

Om heel eerlijk te zijn hebben we deze niet helemaal zelf getest, maar onze kinderen. Om kort te zijn: ze zijn er gek op! Little Dutch is een bekend merk, dus we waren niet verbaasd. Toch is het fijn om te zien dat je voor ongeveer 20 euro een mooi stuk speelgoed voor je kinderen kan kopen, die ook lang meegaat. We hebben deze inmiddels nu 3 jaar en de kwaliteit is nog steeds uitstekend. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de peuters en de kleuters super goed. Ze gaan begrijpen wat het is, het is goed voor de motoriek en ze leren alvast een beetje klussen. Wat ons betreft alleen maar voordelen.

We hebben de set gekocht via www.bol.com. De reviews waren hartstikke goed, waardoor we deze gereedschap set hebben kunnen kopen. Dit was gemakkelijk, snel en werd gratis bezorgd. De volgende dag hadden we het in huis en konden de kinderen er mee aan de slag. Ben je nu ook nieuwsgierig? Kijk gauw op bol.com via onderstaande button.

Persoonlijke top 6 kindergereedschap

1. Bosch gereedschapskoffer met accessoires

Bosch gereedschapskoffer met boormachine, zaag, hamer, spijkers en nog veel meer

2. Ecologische figuurzaagset van Pebaro – 20 delig

Deze figuurzaagset is de perfecte set voor de startende klusser

3. Bosch speelgoedwerkbank met 150 accessoires

met deze werkbank leert je kind de basis van het doe-het-zelven

4. Smoby Black & Decker gereedschapstas toolbox

alles bij de hand wat je nodig hebt: VOOR DE HANDIGE KLEINE WERKERS ONDER ONS

5. STANLEY speelgoed – tuingereedschap en tuinierspeelgoed

Hiermee kunnen kinderen helpen in de tuin en zich zo volwassen en nuttig voelen.

6. Kinderkruiwagen antraciet met tuingereedschap

Deze kinderkruiwagen is , samen met het tuingereedschap een ideale mix.

Ben je nou nieuwsgierig naar meer artikelen over kinderen en speelgoed op onze website? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar ons artikel over nestschommels. Hierin geven we enkele tips over een nestschommel, schrijven we waar je op moet letten bij de aanschaf van een nestschommel en lichten we enkele aanbiedingen uit. Is een nestschommel nog te vroeg? We hebben ook een artikel over een babyschommel.