Nestschommel kopen – persoonlijke top 6, unieke tips & onmisbare adviezen

Zie je het al voor je: de kinderen op een prachtige zonnige zomerdag, zwaaiend, zwierend en schommelend in de tuin? Er is wat ons betreft niets leuker dan dat de kinderen genieten. Daarvoor is het nodig dat zij geschikt buitenspeelgoed hebben voor in de eigen (achter)tuin. De  nestschommel is het perfecte buitenspeelgoed voor kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen.  

Een nestschommel, wat is dat?

Je zult je misschien afvragen wat een nestschommel nou precies is. Het is namelijk soms wat verwarrend, doordat er verschillende soorten definities rond gaan. Een nestschommel wordt regelmatig ook wel een schommelmand, schommelmat, ligschommel, vogelnestschommel of schommelnest genoemd. Uiteindelijk hebben we het allemaal over hetzelfde, namelijk: een schommel waar je met een, of meerdere, personen tegelijk in kan schommelen. Nestschommels zijn zo populair, omdat het geschikt is voor verschillende soorten doelgroepen en het heel ontspannend kan werken. 

Waarom een nestschommel?

Een nestschommel is werkelijk waar een geweldig product. Als eerste is het een heerlijk product voor kinderen. Wij hebben er één in onze tuin staan en de kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes zijn er echt dol op. In een vogelnestschommel kunnen ze heerlijk schommelen, spelen, zwaaien en zwieren. Dit kunnen ze alleen doen, maar ook tegelijk met hun vriendjes of vriendinnetjes. Bovendien kunnen de kinderen erin of erop zoals ze willen: liggend, zittend of staand. Niets is te gek op deze gave nestschommels.

Een nestschommel is bovendien ook populair onder volwassen. Na een lange dag werken kan je even heerlijk tot rust komen, door ontspannend in een vogelnestschommel te schommelen.

Uiteraard zijn er veel verschillende soorten nestschommels in omloop. In dit artikel laten wij enkele goed nestschommels zien en geven wij ook aan met welke aspecten je rekening moet houden wanneer je een nestschommel gaat kopen.

9x Nestschommel aanbiedingen

Hieronder vind je 9x verschillende nestschommel aanbiedingen. Deze zijn stuk voor stuk van goede en duurzame kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat ze lang mee gaan en dit maakt de investering al een stuk gemakkelijker!

Verschillende soorten nestschommels uitgelicht

Zoals al eerder geschreven: wij snappen dat het lastig is om zo maar een nestschommel of vogelnestschommel aan te schaffen, aangezien er veel verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Daarbij is het vooral belangrijk voor wie het bedoeld is en wat het doel van de schommel precies is. Uiteraard zitten er ook nog verschillen in het type schommel en onder andere het materiaal van het product. Kortom: veel verschillende opties bij het kopen van een nestschommel.

KBT Nestschommel

Wellicht wel het meest bekende merk van allemaal: KBT nestschommel.

De twee populairste varianten zijn de Swibee Nestschommel en de Sampa Nestschommel. De Swibee is een ronde nestschommel. Ideaal voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De Sampa vogelnestschommel is een modern en uniek vormgegeven schommelzitje met een extra groot zitgedeelte. Een perfecte nestschommel voor buiten in de tuin.

Wickey Nestschommel

Wickey heeft veel verschillende soorten en diverse nestschommels in de aanbieding. Ze hebben verschillende soorten en maten, zodat deze geschikt is voor iedere tuin. De meest populaire Wickey nestschommel is de Hudora variant. Dit model is heel populair, omdat hij in hoogte verstelbaar is. Bovendien is het van stevig materiaal en zijn de afmetingen perfect.

Relaxdays Nestschommel

Relaxdays is een ander bekende aanbieder van nestschommels. Ze hebben een uitgebreid aanbod voor verschillende doelen. Bekijk hieronder het aanbod van verschillende soorten relaxdays vogelnestschommels.

Nestschommel hout

Er zijn verschillende soorten nestschommels in omloop. Naast allerlei soorten merken, kan je ook verschil zien in het type materiaal. Een daarvan is een houten nestschommel. Hiervan is het frame van hout gemaakt. Wat een leuke toevoeging is dat bepaalde houten nestschommels van FSC hout gemaakt is. Dit is duurzaam hout waardoor je op een goede manier bezig bent!

Nestschommel Kunststof

Kunststof nestschommels gaan vaak langer mee. Deze kunnen goed tegen een stootje en het weer heeft relatief weinig invloed op de kwaliteit van de schommel. Hierdoor is het vaak een eenmalige investering waar je een paar jaar mee vooruit kan.

Nestschommel Staal

Er zijn naast bovenstaande materialen, ook veel stalen nestschommels in omloop. Dit is stevig materiaal, wat lang mee gaat. Bekijk hieronder het aanbod voor alle nestschommels van staal. 

3 goede en leuke nestschommels voor kinderen

Rekening houden bij aankoop van een nestschommel

We hebben een hoop inzicht gegeven in het aanbod van de nestschommels. Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van een vogelnestschommel. Hieronder zetten we verschillende tips uiteen.

1. Voor wie is de nestschommel?

Een nestschommel is geschikt voor verschillende soorten doelgroepen. Het kan leuk zijn voor de kinderen, jongeren, maar ook voor volwassenen. Houd hier rekening mee bij de aankoop van een vogelnestschommel. Als je ook als volwassene de schommel wil gaan gebruiken moet je voor de tijd goed kijken wat het maximum gewicht is wat de schommel aan kan. Zo zijn er nestschommels in omloop tot 100kg, nestschommels met een gewicht tot 150 kg, maar ook nestschommels die 200 kg aan kunnen. Wil je meer lezen over schommels voor baby’s en kinderen? Lees dan ons artikel over babyschommels! Wil je een schommelzitje kopen? Kijk dan eens bij onze uitgelichte producten!

2. Houd rekening met de vorm van de nestschommel

Er zijn verschillende soorten type nestschommels. Je kan een rond nest, maar ook een recht nest, ook wel mat genoemd, kopen. Matten zijn langwerpig en deze types hebben over het algemeen meer ruimte, waar je met meer mensen op kan. Wat ook een leuke tip is, is een vogelnest cocon. Dat is een soort hangende tent. Super leuk voor de kids!

3. Kijk naar het materiaal van de vogelnestschommel

Er zijn nestschommels in verschillende soorten materialen. Hier kan je goed rekening mee houden in verband met de lengte van de leeftijd van de schommel. Houd bij de materiaal keuze ook rekening mee met wat goed in je tuin past. Denk hierbij ook aan de kleur van de nestschommels. Bepaalde materialen kunnen maar in 1 soort uitvoering geleverd worden, terwijl je een houten nestschommel ook zwart kan bestellen, of kan verven. Het kan je tuin maken of breken! 

4. Waar koop je een nestschommel?

Nestschommels zijn op veel verschillende plekken te verkrijgen. Je kan hierbij denken aan nestschommels van de Lidl, Ikea, Gamma, Praxis, maar ook de Decathlon. Onze favoriete plek om te zoeken voor dit soort producten is bij onze partner www.bol.com. Op deze website heb je een mooi overzicht van verschillende soorten, merken en type nestschommels. Daarnaast hoef je met deze grote nestschommels hier niet zelf te slepen, maar worden ze thuis bezorgd. Dit doen ze nog gratis ook! Bovendien heeft bol.com vaak aanbiedingen met betrekking tot nestschommels. Dit is frappant, aangezien zij vaak de goedkoopste en scherpste prijs bieden. Wat ons betreft is het de beste plek om een nestschommel te kopen.

Persoonlijke top 6 nestschommels

Hieronder vind je onze persoonlijke top 6 uitgelicht. Deze zijn gesorteerd op basis van kwaliteit, prijzen, reviews en duurzaamheid. Ze komen uiteraard allemaal van onze partner bol.com, zoals we hierboven hebben uitgelicht.

1. KBT Swibee Nestschommel

Een perfecte, ronde nestschommel voor een mooie  budget prijs

2. KBT Nestschommel Grandoh

Een leuke en mooie nestschommel. Recht van vorm met extra veel ruimte

3. MaxxToys Schommelset

Complete schommelset die een gewicht tot 100KG kan dragen

4. KBT Nestschommel Ovaal

Een leuke nestschommel in een ovale vorm, wat een leuk effect geeft

5. Nestschommel Volwassenen

Een nestschommel voor volwassenen die een belasting tot 200Kg kan dragen

6. Nestschommel met Tent

Hudora nestschommel met een tent, voor een extra effect

Andere populaire artikelen op onze website: