Bamboe schutting: handige tips & adviezen en een overzicht van de beste aanbiedingen

Je zit heerlijk te genieten van het mooie weer, in je eigen prachtige tuin. Een tuin met mooie planten, heerlijk ruikende bloemen en een fijne plek om samen met de kinderen te vertoeven. Echter mis je misschien nog wat. Bij een goede en mooie duurzame tuin komt namelijk ook een goede erfafscheiding kijken. Je wilt natuurlijk kunnen genieten van de privacy in je eigen (achter)tuin. Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om je tuin af te scheiden. Er is voor elke tuin wel iets te vinden wat precies bij je wensen past. Een goede manier om je tuin af te schermen is door middel van een bamboe schutting.


bamboe schutting

Wat is een bamboe schutting?

Een bamboe schutting is, zoals de naam al doet vermoeden, een schutting gemaakt van bamboe. Bamboe schuttingen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Je hebt vaste panelen en bamboematten op rol. Een bamboescherm, oftewel een bamboepaneel, wordt vaak gebruikt als vrijstaande schutting of erfafscheiding. Bamboematten zijn erg geschikt voor het bekleden van bestaande schuttingen, wanden of gaaspanelen.

In dit artikel zullen wij handige informatie geven met tips en adviezen. Denk hierbij aan de verschillende soorten bamboematten, verwachte levensduur en nog veel meer. Bovendien tonen wij in dit artikel ook verschillende producten die naar onze mening van kwalitatief hoog niveau zijn.

Ben je niet helemaal enthousiast over een bamboe schutting, maar ben je wel op zoek naar een manier om jouw tuin af te schermen? Gelukkig zijn er, zoals eerder gezegd, nog veel meer manieren om je tuin af te schermen. Een ander goede optie voor erfafscheiding zijn rietmatten of een  schapenhek. In ons artikel over schapenhekken vertellen wij alles over dit product, bijkomende voordelen en lichten wij uiteraard ook goede aanbiedingen uit!

De voordelen van een bamboe schutting op een rij

Er zijn verschillende voordelen toe te schrijven aan een bamboe schutting. Niet voor niets is een schutting van bamboe tegenwoordig steeds populairder geworden.

1. Gemakkelijk te plaatsen
De bamboe schutting is onder andere makkelijk te plaatsen. Het is heel licht, waardoor het je het makkelijk kan verplaatsen. Bovendien heb je bij het plaatsen niet van die grote, zware betonpalen nodig, zoals bij een normale schutting. Het enige wat je nodig hebt is roestvrijstaal draad.

2. Sterk en duurzaam materiaal

Bamboe is een natuurproduct. Het is onwijs sterk en bovendien ook nog eens heel duurzaam. Het is licht en vorstbestendig. Op het moment dat je een bamboe schutting goed plaatst en onderhoudt, kan deze wel 15 tot 20 jaar mee gaan. Bovendien is ieder stuk bamboe uniek. Dit zorgt er voor dat dit de tuin een heel mooie, natuurlijke, maar ook tropische uitstraling en sfeer geeft.

3. Bamboe is milieuvriendelijk
Belangrijk om te benoemen en uit te lichten. Uiteraard heeft dit weinig toelichting nodig.

Beste tips, handige adviezen & meer

1. Soorten bamboe schutting
Bamboematten worden het vaakst gekocht. De bamboematten zijn gemakkelijk te plaatsen en kosten niet veel geld, in vergelijking met bamboepanelen. Bamboepanelen kosten vaak een stuk meer. De bamboemat moet echter wel ergens aan bevestigd worden, zoals aan een al bestaande schutting. Daar zal je rekening mee moeten houden. Bamboepanelen bevestig je alleen aan palen, dus je hebt geen andere schutting meer nodig. Daarnaast zijn vaak hoger en sterker dan bamboematten.

2. Levensduur van een bamboeschutting
Een schutting van bamboe is erg duurzaam, waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Een bamboe schutting kan namelijk, als het goed wordt onderhouden, zo’n 15 tot 20 jaar meegaan. Door bijvoorbeeld het impregneren van bamboe kan de levensduur toenemen. De bamboe schutting zal door de weersinvloeden en UV straling na verloop van tijd wat verkleuren. Om vergrijzing van het product tegen te gaan is het advies om olie of beits te gebruiken die speciaal voor bamboe is gemaakt. Je kunt bamboe ook verven met de juiste houtverf. Je kunt er dus ook voor kiezen om de bamboe schutting in een leuke kleur te verven, geheel naar eigen wens.

3. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
Een bamboe schutting is in verschillende maten verkrijgbaar, zowel in de lengte als in de breedte. De meest voorkomende afmetingen zijn 180×180. Ook een bamboeschutting van 2 meter hoog is een gewild object. Bedenk goed waar je de schutting voor wilt gebruiken. Dient het als erfafscheiding tussen de tuin van jou en van de buren, of wil je in je eigen tuin een hekje aanbrengen. Daarnaast is de schutting niet alleen voor in de tuin. Er zijn namelijk ook bamboehekken voor op het balkon te verkrijgen. 

4. Bamboe is veelzijdig.
In dit artikel hebben wij ingezoomd op bamboe schuttingen, maar wist je dat er nog veel meer bamboe producten te verkrijgen zijn? Denk aan bamboe planten voor in de tuin, een pergola van bamboe of een bamboe waterval. 

5. Extra effect
Voor een leuk effect kan je ook planten langs de bamboe schutting laten groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klimop. Dit geeft een extra mooie uitstraling, door al dat groen.