Planten en bloemen voor in de duurzame tuin

Planten en bloemen zijn onmisbaar

Planten en bloemen hebben meerdere functies: een daarvan is het verkoelen van de tuin, ook vangt het overtollig water op. 

Planten en bloemen zorgen voor sfeer

De gekleurde bloemen en groene planten zorgen voor een mooie uitstraling en ze maken de tuin gezelliger.

Planten en bloemen zijn nodig voor dieren

Dieren kunnen niet zonder planten en bloemen, echter geldt dat ook andersom! Zorg voor de dieren, de natuur en jezelf. 

7x verticaal tuinieren, dé trend van het moment

In iedere tuin kan je een verticale tuin maken, echter kan je dit doen op verschillende manieren. Om jou een idee te geven hoe, hebben wij 7 manieren beschreven, met bijbehorende topproducten en de beste tips voor de perfecte verticale tuin! Lees snel dit artikel en ga aan de slag met jouw verticale tuin. 

Een groen dak heeft vele voordelen en staat ontzettend gaaf in de tuin

Een groen dak stijgt de laatste tijd in populariteit, met name door zijn vele voordelen. Ben jij benieuwd wat een groen dak is, hoe je het aanlegt en wat de voordelen zijn? Bekijk dan dit artikel, vol met handige tips en de beste producten voor een mooi groen dak. 

Vlinderstruiken voor het lokken van prachtig gekleurde vlinders 

De vlinder is van groot belang voor de natuur, met name door hun belangrijke rol bij de kruisbestuiving. Daarnaast zijn het prachtige dieren om te zien. In dit artikel kom je alles te weten over vlinderstruiken zoals bijvoorbeeld de Buddleja davidii, de beste aanbiedingen en onmisbare tips. 

Terrasplanten zorgen voor een fijne en gezellige sfeer

Er zijn veel verschillende terrasplanten in omloop. Niet alleen voor in de tuin, maar ook voor op het balkon zijn er vele mogelijkheden. Wij schreven een artikel met goede tips en geven daarbij een goed overzicht van de beste aanbiedingen. 

Winterharde potplanten: deze planten overleven de winter

Winterharde potplanten kunnen tegen een stootje, ze overleven de winter om daarna weer uit te bloeien. Wist je dat winterhard niet betekent dat ze ook wintergroen zijn? Lees hier meer over en andere tips in ons artikel. 

Creëer een prachtige sfeer door middel van een hanging basket

Een onwijs leuke trend is de hanging basket. Door middel van deze plantenpotten die op hoogte hangen krijg je een leuke sfeer in je tuin. Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten en daarnaast kan je ze ook nog personaliseren. In ons artikel schrijven we alle tips omtrent hanging baskets, tuinieren, potplanten en tips rondom het onderhoud.

Alles over bloemzaden en een selectie van de mooiste bloemen

Met bloemzaden creëren je een prachtige tuin, voor onder andere het behoud van dieren en de natuur.