Bloemensnijder kopen: top 9 producten, adviezen + review!

Wij zijn enorm fan van planten en bloemen. Dit blijkt ook uit onze eerdere artikelen zoals bloemzaden of terrasplanten. Een van de leukste dingen om cadeau te geven zijn wat ons betreft bloemen. Er is niks mooier dan een prachtige boeket of een mooie bos verse, heerlijk ruikende bloemen zoals lelies, rozen, of een mooi boeket. Wij vinden het niet alleen leuk om ze weg te geven, maar ook erg leuk om te krijgen! Onlangs hebben wij een nieuwe woning gekocht en kregen wij in korte tijd enorm veel boeketten bloemen. Het zou erg zonde en jammer zijn wanneer deze bloemen na een paar dagen al slap gaan hangen. Dit heeft niet alleen te maken met de vaas, hoeveelheid water, of een beetje chloor in het water doen. Bloemen bloeien het beste wanneer je ze op de juiste, schuine, manier afsnijdt. En hoe kan je dat nou beter doen dan met een goede  bloemensnijder?

Een bloemensnijder, wat is dat precies?

Een bloemensnijder, ook wel een bloemenschaar, bloemenschaartje, bloemenmes of stengelbengel genoemd, is een klein soort schaartje of mesje waarmee je de bloemen schuin af kan snijden. Dit is goed om te doen, zodat de bloemen extra veel water op kunnen nemen. Het maakt niet uit of het rozen, tulpen, lelies of andere bloemen zijn: voor iedere bloem geldt hetzelfde. Wat ons betreft is het dus noodzakelijk om een goede bloemensnijder te kopen. Ze zijn niet duur en zorgen voor een langere levensduur van je bloemen!

Ben je inmiddels geïnteresseerd in een bloemensnijder, wil je een bloemensnijder kopen, wil je er meer over weten of ben je benieuwd naar een review? Lees dan snel verder. 

Bloemensnijder

6x Bloemensnijder knopen

Hieronder lichten we 6 bloemensnijders uit. Deze komen allemaal vanuit onze partner bol.com waar wij goede ervaringen mee hebben op het gebied van kosten, kwaliteit, garantie en levertijd. 

Bloemensnijders: waar moet je op letten?

De verschillende soorten bloemensnijders?

Er zijn enkele soorten bloemenscharen in omloop. In onze optiek kan je deze in twee soorten categorieën plaatsen.

1. Bloemenmessen

Bloemenmessen zijn messen – een soort zakmessen – die speciaal gemaakt zijn voor het door snijden van dunne stelen en takken. Door een scherp bloemenmes kan je de tak ook heel strak en mooi schuin afsnijden. Het voordeel van een bloemenmes is dat deze voor meerdere klussen kan gebruiken. Het is bijvoorbeeld ideaal voor het snoeien van planten, afsnijden van bloemen of andere zaken in de tuin. Wat ons betreft een prima optie en alternatief voor een bloemensnijder.

2. Bloemensnijders

Naast de bloemenmessen heb je ook een bloemensnijder, bloemenschaar of bloemenschaartje. Dit is letterlijk een soort schaar waarmee je de steel van een bloem als het ware afknipt. Deze zijn relatief goedkoop, handzaam en je verlengt er de levensduur van je bloemen mee. Zo hoef je minder snel bloemen te kopen en verdien je vanzelf de aankoop van een bloemensnijder terug! Wat ons betreft hoeft je geen seconde te twijfelen om een bloemensnijder te kopen.

Waar koop je een bloemenschaar?

Een van de meest voorkomende vragen, naast waarom het schuin afsnijden van bloemen, is waar je een bloemenschaar kan kopen. Dit kan op heel veel verschillende plekken en in verschillende soorten winkels. Denk hierbij aan een bloemenschaar van de action, een bloemensnijder van de blokker, een bloemenschaar van de Intratuin of een bloemensnijder van de Hema. Deze zijn allemaal geschikt voor het schuin afsnijden van bloemen, zoals rozen, anjers, of snijbloemen.

Onze favoriete plek om een bloemenschaartje te kopen is bij bol.com. Zij bieden talloze goede merken aan zoals een bloemenschaar van Vivelafleur, een bloemensnijder van Kleintje Knip, Bahco messen of andere merken zoals een stengel bengel. Dit alles kan je direct in een overzicht zien, prijzen vergelijken en reviews lezen. Bovendien heb je de meeste bloemensnijders al binnen een dag in huis en betaal je geen verzendkosten. Wat zoek je dan eigenlijk nog meer? Wat ons betreft de perfecte optie!

Review: GARDENA Multifunctionele Bloemenschaar

Wij geven graag een review over de Gardena multifunctionele bloemenschaar. Wij hebben deze nu een aantal maanden in huis en zijn hier erg blij mee. Je kan hieronder lezen waarom!

De Gardena multifunctionele bloemenschaar doet letterlijk wat het zegt dat het doet. Het is een schaar met vier verschillende soorten functies in één. Je kan ermee snijden, vastklemmen, afhalen van doornen en het kneuzen van steeluiteinden van bloemen.

Het is een prachtige schaar die zeer duurzaam is. Door de hoge toepasbaarheid en de roestvrijstalen messen gaat het langzaam mee. Daarnaast zit er maar liefst 25 jaar garantie op deze bloemensnijder!

Voor de prijs van ongeveer 13 euro kan je hier wat ons betreft geen buil aan vallen. Wij gebruiken het zeker wekelijks, soms zelfs wel dagelijks en kunnen niet meer voorstellen dat wij vroeger zonder bloemenschaar de bloemen schikten of tuinierden. Wat ons betreft kunnen wij de bloemenschaar van harte aanbevelen!

De top 9 Bloemensnijders van 2022

Hieronder vind je de 9 beste bloemensnijders van 2022. Wij hebben deze gesorteerd op persoonlijke voorkeur. Hier houden we rekening met de kwaliteit, de prijs maar ook de duurzaamheid van het product.

Bekijk andere populaire artikelen op onze website: