Solar tuinproducten kopen – een overzicht van de beste solar producten in je tuin

Eerder schreven wij al een heel leuk en interessant artikel over solar tuinverlichtingEchter, zijn er veel meer solar tuinproducten in omloop, dat wij hier nog een artikel aan willen weiden.  In dit artikel vind je alle tips, adviezen en goede aanbiedingen met betrekking tot solar tuinproducten. Deze solar tuinproducten willen wij jullie namelijk niet onthouden. De reden hiervan is dat solar tuinproducten erg in opkomst zijn. Eerst zag je voornamelijk een stijging in zonnepanelen en solar tuinverlichting, maar nu zie je het langzaam verschuiven naar overige solar producten. Uiteraard focussen we hier op tuin- en buitenproducten voor in de duurzame tuin.

De voordelen van Solar (tuin)producten

De afgelopen jaren zijn solar producten steeds populairder geworden. Uiteraard zullen heel veel mensen zich afvragen waarom dat eigenlijk zo is. Daar zijn wat ons betreft meerdere reden voor! Bekijk hieronder de drie grootste voordelen van solar producten.

1. Solar producten zijn energiezuinig
Solar producten werken op zonne-energie. De zon doet dus feitelijk het werk! Door middel van technologie, wordt de energie van de zon zo efficiënt mogelijk omgezet in bijvoorbeeld licht, in het geval van solar verlichting. Daarnaast hebben de meeste solar producten energiebesparende opties, zodat je zo lang mogelijk door kan met een accu.

 2. Solar producten zijn kostenbesparend
In het verlengde van het feit dat solar producten energiezuinig zijn, betekent het uiteraard dat ze ook kostenbesparend zijn. In eerste instantie zijn goede(!) solar producten wellicht wat duurder in aanschaf, maar vanwege het feit dat je ze dus oplaadt middels de zon, heb je zelf geen elektriciteit nodig. En zal het zichzelf dus terugverdienen. Een goede investering vinden wij!

3. Solar producten zijn goed voor het milieu
Zonne-energie is de meest toegankelijke en duurzame manier om energie op te wekken. Groene energie wordt het ook wel genoemd. Bij het opwekken en verwerken van zonne-energie komen er haast geen milieu onvriendelijke of belastende stoffen vrij. Als je dit vergelijkt met de broeikasgassen uit fossiele brandstoffen zoals gas, steenkool of olie ben je middels solar producten milieuvriendelijk bezig.

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen om solar producten aan te schaffen, maar veel van deze redenen zijn ook afhankelijk van het type product. Zo kan je een solar tuinlamp overal plaatsen, zonder dat je bedrading nodig hebt. Deze redenen zullen we bij de type producten verder uit diepen. 

Verschillende soorten solar tuinproducten uitgelicht

Ondanks alle voordelen kunnen wij ons wel voorstellen dat je je afvraagt waar het addertje onder het gras zit en waarom er toch nog heel veel mensen zijn die geen gebruik maken van bijvoorbeeld solar tuinverlichting of andere solar producten. Vaak komt dit door een gebrek aan goede informatie, maar ook door een overvloed aan aanbod. Daarnaast zijn er ook veel goedkopere en kwalitatief matige solar producten in omloop, waardoor de eerste ervaring over het algemeen niet al te best is. Echter zullen wij jullie middels dit artikel een goed beeld geven over solar producten met goede kwaliteit, die het aanschaffen zeker waard zijn.

Solar buitendouche

Een van de vele, steeds populairder wordende, solar producten is de solar buitendouche. Door de steeds warmere zomers in Nederland, hebben steeds meer mensen (behoefte aan) een zwembad in de tuin. Dit kan uiteraard voor heerlijke afkoeling zorgen. Het is dan fijn om, voordat je het zwembad in gaat, om even onder de tuindouche te springen zodat het zwembad zijn hygiëne behoudt. Door middel van een solar buitendouche is de douche en een wateraansluiting voldoende. De zon doet vervolgens de rest! Deze zal zorgen dat het water verwarmt wordt en je onder een lekkere warme douche kan springen.

Solar zwembad afdekzeil

Op het moment dat je onder jouw solar buitendouche vandaan komt, wil je wel in een lekker verwarmd zwembad stappen. Door middel van een solar zwembad afdekzeil kan je op een milieuvriendelijke manier je zwembad verwarmen. Het afdekzeil kan de warmte van de zon opslaan. Deze warmte wordt vervolgens overgegeven aan het water waarmee wel een rendement van 3-5 graden Celsius mogelijk is. Daarnaast houdt een afdekzeil ook het vuil buiten het zwembad. Dubbel zo handig dus!

Solar zwembadverwarming

Een andere manier om je zwembad op te warmen is met solar zwembadverwarming, zo ben je ook gegarandeerd van lekker warm water met een aangename temperatuur. Er zijn verschillende producten te verkrijgen, zoals een solar mat of solar zonneboiler en ze variëren in prijs. 

Solar fontein

Een solar fontein, ook wel zonnefontein, is een perfecte aanvulling op jouw tuin. De solar fontein zorgt voor sfeer, gezelligheid, ontspanning en werkt dus volledig op zonne-energie! Je kan de fontein gebruiken als aanvulling op jouw tuin, voor de sier. Daarnaast kan het ook gebruik worden als badje voor de vogels.

Solar bewateringssysteem

Om eerlijk te zijn waren wij over dit product het meest verrast. Een solar bewateringssysteem, ook wel een irrigatie systeem genoemd. De irrigatiepomp, welke door zonne-energie wordt aangedreven, geeft water uit jouw regenton aan maximaal 24 potten of planten water. Dat is toch geweldig! Zo kan je onbezorgd op vakantie gaan en de potten, planten, kweekkas met een gerust hart achterlaten. Je hoeft alleen maar het bewateringssysteem aansluiten op een regenton of regenvat en jouw werk zit erop. 

Parasol met solar verlichting

Als laatste willen wij jou toch even wijzen op bijgaand product. Dit betreft een parasol, inclusief een solar verlichting. Overdag kan je lekker in de schaduw zitten, doordat de parasol je goed beschermd. Met de zon die je parasol overdag van je weg houdt, zorgt de solar verlichting ervoor dat je ’s avonds mooie sfeerverlichting hebt, om zo lang mogelijk buiten te kunnen zitten!