Solar tuinverlichting kopen – alle voordelen, tips & de 6 beste aanbiedingen

Buitenverlichting is onmisbaar in iedere tuin. Het zorgt voor gezelligheid en leidt tot een fijne sfeer zodat jij ’s avonds lekker tot rust kan komen in je tuin. Naast dat tuinverlichting zorgt voor gezelligheid, kan het natuurlijk ook extra veiligheid bieden. Een mooie variant van goede en sfeervolle verlichting is solar tuinverlichting.

Waarom solar tuinverlichting?

Wij begrijpen wel dat jullie nog denken: waarom zal ik solar tuinverlichting installeren? Mijn huidige verlichting is toch nog goed? Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom wij zelf overstag zijn gegaan.

Sfeervol licht
Solar tuinverlichting is een ander soort verlichting. Deze is een stuk minder licht en fel dan gewone tuinverlichting. Dit geeft een ander soort sfeer. 

Geen kabels trekken
Voor solar verlichting heb je geen elektriciteit nodig. Dit zorgt er dus voor dat je geen kabels door je tuin hoeft te trekken. Sterker nog, je kan de verlichting plaatsen waar je maar wil. Ideaal!

Goed voor de portemonnee en het milieu
Vanwege het feit dat de verlichting geen elektriciteit gebruikt, heb je dus geen elektriciteitskosten. Bovendien ben je hiermee ook nog eens duurzaam en goed bezig voor het milieu.

Toegenomen aanbod
Last but not least: het aanbod neemt sterk toe. Door de stijging van de populariteit is ook het aanbod gestegen. Dit zorgt voor hele mooie en kwalitatief goede solar tuinverlichting, maar helaas is niet alle solar tuinverlichting even goed. De opties die wij in dit artikel verder bespreken zijn kwalitatief goede solar producten!

Verschillende soorten solar tuinverlichting uitgelicht

Zoals al eerder geschreven: solar tuinverlichting is dus erg populair en het aanbod is enorm toegenomen. Dit maakt dat er veel verschillende types en soorten verlichting in omloop zijn. We zullen de categorieën verder uitdiepen en vervolgens onze persoonlijke top 6 presenteren.

Solar tuinfakkel

Een van de meest gewilde solar buitenlampen zijn de solar tuinfakkels. Deze solar fakkels kan je overal in je tuin plaatsen, bijvoorbeeld in de grond of in een bloempot. Doordat er geen bedrading nodig is, zit je niet vast aan elektriciteitskabels. Daarnaast geven deze solar fakkels ‘echte’ vlammen, maar wél op een veilige manier. Bovendien heeft het LED licht een prachtige uitstraling en geeft het een geweldige sfeer in iedere tuin.

Solar wandlamp

Net zoals bij de normale, standaard tuinverlichting is bij solar tuinverlichting de wandlamp een populair product. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen: of het nou aan de schutting, garage of huis is: de solar wandlamp doet overal zijn werk. Houd er uiteraard wel rekening mee dat deze wel in de zon moet hangen om zichzelf op te laden.

Solar wandlamp met bewegingssensor

Naast de gewone solar wandlamp zijn er ook solar wandlampen met een bewegingssensor. Op het moment dat jij weinig tot geen zicht hebt rondom je huis is dit een perfecte optie. Bijvoorbeeld het verlichten van je oprit zonder dat je zin hebt om draden te trekken of beschikt over stopcontacten. Dat kan dan perfect met een solar wandlamp met bewegingssensor. Je kan dan met een gerust gevoel naar bed, zonder dat je je druk moet maken over de verlichting en veiligheid rondom je huis.

Solar tafellamp

Uiteraard kan er geen solar tafellamp ontbreken in deze lijst. We kennen het allemaal wel: op het moment dat je een avond lekker en gezellig buiten zit treedt de schemering in. Met een solar tafellamp hoef je je geen zorgen te maken over het licht. Op een goedkope, duurzame en milieuvriendelijke manier kan jij het gezellig houden. Doordat de meeste solar tafellampen over een LED verlichting beschikken, hebben ze ook minder fel licht. Dit zorgt voor meer sfeer dan een felle gewone lamp. Een aanrader wat ons betreft!

Solar lantaarn

Een alternatief op de solar tafellamp zijn solar lantaarns. Het voordeel van solar lantaarns is dat je ze over het algemeen op meerdere plekken kan neerzetten. Naast dat ze pachtig staan op je tuintafel of bijzettafel, kan je ze ook heel mooi uit laten komen op de grond. Het is een kwestie van smaak of je liever voor een solar lantaarn of een solar tafellamp gaat. Wat ons betreft kan het allebei.

Solar lichtsnoer

Wat ons betreft ook echt een super leuke optie is, is de solar lichtsnoer of de solar wandsnoer. Dit kan een super leuk effect in je tuin geven, wanneer je deze ophangt aan bijvoorbeeld je schutting, huis of anders. Wij hebben zelf een solar wandsnoer gekocht en opgehangen aan onze overkapping. Deze solar lampjes slinger geeft echt een super leuke en gezellige uitstraling. Wat ons betreft is deze solar wandsnoer een must!

Solar balkon verlichting

Tot dusver hebben we ons voornamelijk gefocused op de solar tuinverlichting. Echter betekent dat niet dat je deze niet op het balkon kan gebruiken. Kijk via onderstaand overzicht welke solar verlichting goed bij je balkon past.

Solar vijver verlichting

Als laatste willen we de vijver verlichting uitlichten. Uiteraard zijn de solar tuinfakkels of een van de anderen ook een optie. Er is ook speciale solar verlichting voor de vijver. 

Persoonlijke top 6 solar tuinverlichting

1. Solar tuinverlichting fakkel XL

Goed betaalbare solar fakkels. geven een echte vlam wat voor een super sfeer zorgt

2. 6x solar wandamp Stuart

efficiënte en mooie wandlamp. accu gaat 12 uur mee waardoor je lang plezier houdt

3. Deko-light Samas solar

De ideale buitenlamp geschikt voor zowel je tuin als op het balkon

4. Homèlle Solar lichtsnoer

prachtige solar wandsnoer, wat voor een leuk effect zorgt in je tuin of balkon

5. Solar buitenlamp met bewegingssensor

Ideale buitenlamp met bewegingssensor die zo voor extra veiligheid zorgt

6. Gadgy Solar Lantaarn Glas

Deze solar lantaarn zorgt voor een prachtige sfeer in iedere tuin of balkon