Flexibele tuinslang kopen: de top 5 producten van 2022 & onmisbare informatie!

Veel van onze artikelen gaan over de tuin, planten, bloemen en het onderhouden er van. Een belangrijk onderdeel voor de duurzaamheid en de levensduur van jouw planten en bloemen is het geven van water. Eigenlijk kan je wel stellen dat iedere tuin water nodig heeft. Hoe anders geef je water dan met behulp van een  flexibele tuinslang? Daar gaan wij nu wat meer over schrijven! Ben je meer geïnteresseerd rondom water en je tuin? Het kopen van een regenton kan dan ook erg interessant zijn. 

Je zou zeggen: waarom een artikel over een flexibele tuinslang? Een flexibele tuinslang is toch niet zo ingewikkeld? Nou, vandaag de dag zijn ze inderdaad vrij gangbaar. Toch was dit vroeger heel anders. Daarnaast zijn er gigantisch veel verschillende soorten flexibele tuinslangen. Zo heb je verschillende soorten flexibele tuinslangen en zijn deze in veel maten verkrijgbaar. De meest voorkomende maten zijn: 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter, 25 meter, 30 meter, 40 meter en 50 meter of langer. Veel keuze dus! Het voordeel hiervan is dat er eigenlijk voor iedere tuin wel een goede keuze bij zit en je daardoor altijd succesvol zal zijn in het kopen van een flexibele tuinslang.

flexibele tuinslang

Wat is een flexibele tuinslang?

Een flexibele tuinslang is een tuinslang die, zoals het al zegt, flexibel is. Over het algemeen is het gemaakt van latex materiaal. Dit zorgt ervoor dat de tuinslang flexibel is en kan meebewegen wanneer nodig. Denk bijvoorbeeld aan wanneer er water doorheen gaat. Op dat moment zet de slang uit, terwijl deze weer in krimpt wanneer er geen water doorheen gaat. Ook is het handig dat je een tuinslang wat meer uit kan trekken, wanneer je in het hoekje van de tuin moet zijn. Een flexibele slang van 15 meter heeft een droge lengte van maar liefst 5 meter. Een behoorlijk verschil dus.

Het voordeel van dit soort materiaal is dat deze makkelijk te tillen is, doordat het licht materiaal is. Daarnaast zijn ze gemakkelijk op te bergen. 

In dit artikel zullen wij meer uitlichten over de verschillende soorten merken die er zijn en welke kwaliteit deze hebben. Wij zullen een top 5 flexibele tuinslangen van 2022 uitlichten, een review schrijven en nog enkele tips geven voor het kopen van een flexibele tuinslang.

Top 5 beste flexibele tuinslangen van 2022

In onderstaand overzicht zullen wij de 5 beste flexibele tuinslangen van 2022 uitlichten. Wij hebben ze met elkaar vergeleken op verschillende zaken als prijs, kwaliteit en nog heel veel meer. Lees hieronder onze uitgebreide review!

1. In Round flexibele tuinslang 22.5 meter – inclusief sproeikop en tuinslanghouder

De flexibele tuinslang van In Round is een prachtig exemplaar. Allereerst is hij 22.5 meter lang. Een hele mooie lengte waarmee je over het algemeen een groot deel van de meeste tuinen in Nederland kan sproeien. Mocht deze nou toch niet lang genoeg zijn, dan kan je de slang heel gemakkelijk uitbreiden door middel van schroefverbindingen. Deze zijn van goede kwaliteit en met een behoorlijke levensduur, aangezien deze roestvrij zijn. Bovendien is de kwaliteit echt heel erg goed. 

Deze flexibele tuinslang komt daarnaast ook nog eens met goede accessoires. Er zit een sproeikop bij die veel verschillende standen heeft en daarnaast ook een tuinslanghouder om hem goed op te bergen.

Het is geen goedkope slang, maar hij is het wel waard. Hij kan tot 3 keer langer worden dan zijn oorspronkelijke lengte en de reviews op internet zijn ook erg goed. Bovendien is de slang makkelijk op te bergen met het tasje dat meegeleverd wordt.

In Round Flexibele Tuinslang

2. VONROC tuinslang – inclusief accessoires

Deze tuinslang van VONROC is een heus wonder! Hij is van goed materiaal, heeft veel verschillende soorten varianten: in diverse lengtes. De prijs is ook goed te doen, zeker in de verhouding prijs-kwaliteit.

Deze tuinslang heeft meerdere voordelen. De belangrijkste voordelen van deze tuinslang zijn dat deze 3 keer zo lang kan worden. Daarnaast is deze voorzien van 1 slangkoppeling met waterstop en 1 slangkoppeling zonder waterstop. Dankzij deze waterstop, stopt het water met stromen wanneer je van spuitstuk wisselt, of deze verwijdert. Bovendien is deze slang van compact formaat en niet zwaar.

Tevens komt deze flexibele tuinslang met een slangenhouder. Dit maakt dat deze tuinslang gemakkelijk op te bergen is.

vonroc tuinslang

3. Gardena tuinslang Classic – 20 meter

De Gardena Classic tuinslang is een klassieker. Eigenlijk heeft deze tuinslang weinig uitleg nodig, want ik denk dat deze bij iedereen al wel bekend is. Deze tuinslang is er in verschillende maten. Toch hebben wij bewust gekozen voor de 20 meter slang. Reden hiervoor is dat deze slang voornamelijk alle tuinen in Nederland dekt. De slang is van goede kwaliteit, ietwat zwaarder dan een gemiddelde tuinslang. Dit zie je direct terug in de service vanuit Gardena: deze slang heeft een garantie van maar liefst 12 jaar. Gardena is daarin echt uniek!

Het voordeel van Gardena is daarnaast dat zij al haar producten universeel heeft gemaakt. Alle hulpstukken passen op alle andere zaken van Gardena. Denk hierbij aan een haspel, een sproeikop of een sproeier in het algemeen. Bovendien zal de slang niet snel knikken wanneer je deze op een haspel draait, omdat – zoals eerder gezegd – de kwaliteit erg goed is.


Gardena tuinslang

4. XXL Magic Hose Extreme flexibele tuinslang 

De tuinslang van Magic Hose Xtreme van Geektech is een heel goede tuinslang. Dit is een extreem sterke, maar ook extreem elastische tuinslang. Het materiaal is van dubbel latex en 3-voudig versterkt polyester aan de buitenkant. De tuinslang kan uitrekken van ongeveer 7.5 meter naar circa 30 meter. Op het moment dat de waterdruk afneemt, krimpt deze super snel weer in elkaar. Hierdoor is deze waterslang ideaal en ook gemakkelijk op te bergen.

Deze tuinslang wordt geleverd met verschillende accessoires. Denk aan een koppelstuk. Met dit koppelstuk kan je de eveneens meegeleverde sproeikop aansluiten. Deze sproeikop heeft 8 verschillende standen, waarmee je altijd goed tot je recht komt. Daarnaast kan het koppelstuk ook aangesloten worden op accessoires van o.a. Gardena en Kärcher.

XXL Magic Hose

5. Kinzo flexibele tuinslang – 15 meter – met spuitpistool

De laatste flexibele tuinslang die wij willen uitlichten en daarna onze top 5 completeert, is de Kinzo Flexibele Tuinslang van 15 meter. 

Dit is een wat goedkopere, maar kwalitatief erg goede tuinslang. Deze knikt niet vanwege zijn flexibiliteit. Door de waterdruk rekt deze uit van 5 tot 10 meter. Hierdoor zorgt de slang ervoor dat het water goed en gemakkelijk blijft door stromen. Op het moment dat je de kraan weer uit zet krimpt de slang snel, loost de slang automatisch het water uit de slang en is het zo weer terug in de originele lengte. Hierdoor neemt hij weinig ruimte in beslag. Een handig voordeel is dat deze tuinslang minder weegt dan een normale tuinslang!

Kinzo Tuinslang

Tips bij het kopen van een flexibele tuinslang

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij de aankoop van een flexibele tuinslang is de lengte van het product. Het kan fijn zijn om een extra lange slang te kopen, zodat je minder hoeft te trekken en gemakkelijk de gehele tuin kan sproeien. Toch is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je de slang ook nog weer op moet bergen. Wanneer je een te lange slang koopt, kan je daar letterlijk mee in de knoop komen.

Daarnaast moet je goed nadenken over het materiaal en de kleur van de slang. Dit heeft uiteindelijk weer gevolgen over de kwaliteit van het product en dus ook de levensduur. 

Waar kan je het beste een flexibele tuinslang kopen?

Een flexibele tuinslang is op enorm veel plekken te kopen. Denk hierbij aan de winkels als Intratuin, Praxis, Gamma, Welkoop, Hornbach, Karwei, Blokker, Kwantum, Action, Lidl, Aldi en nog wel veel meer van dat soort winkels. Toch zit daar niet de beste winkel tussen. Wij raden namelijk aan om een tuinslang te kopen via bol.com. 

Bol.com biedt alle bekende merken aan zoals, Gardena, Kärcher en nog veel meer goede en bekende merken. In een oogopslag kan je zien welke merken er worden aangeboden, wat de kosten zijn, welke op voorraad zijn en hoe ze beoordeeld worden door de klanten. Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt, kan je afrekenen en heb je je product al binnen 24 uur in huis. Vaak nog gratis bezorgd ook! Wat ons betreft de ideale manier om een flexibele tuinslang te kopen.

6x goede flexibele tuinslangen uitgelicht!

Er zijn veel verschillende flexibele tuinslangen te koop. Wij hebben onze top 5 beste flexibele tuinslangen van 2022 uitgelicht. Dat betekent niet dat er geen andere goede flexibele tuinslangen zijn. Om een goed overzicht te krijgen over het aanbod, presenteren wij hieronder nog zes mooie en kwalitatief goede tuinslangen van dit moment.

MD Goods Tuinslang 30 meter

gardena comfort 10 meter

gardentec tuinslang flexibel

green garden tuinslang 30m

gardena textielslang liano

easy nova tuinslang set

Review: Gardena Classic – 20 meter  flexibele tuinslang

Zoals jullie van onze gewend zijn reviewen wij ook met enige regelmaat een product. In dit geval is het de Gardena Classic, de 20 meter variant. Echter, is de lengte niet in dit geval mega belangrijk, aangezien deze flexibele tuinslang in heel veel verschillende varianten beschikbaar is.

Wij hebben zelf deze tuinslang gekocht en zijn hier heel blij mee. Gekocht via bol.com en binnen een dag werd deze gratis thuis bezorgd. 

De voordelen spreken voor zich. Het is een kwalitatief goede slang, waarvan je weet dat de levensduur goed is. Dit wordt versterkt gezien de garantietermijn van Gardena: maar liefst 12 jaar. De slang rolt makkelijk op en er komen geen knopen in te zitten als je bezig bent om de tuin te sproeien. Daarnaast zijn er talloze accessoires en – wederom een gigantisch voordeel van Gardena – zijn deze universeel te gebruiken. 

Wij zijn er erg enthousiast over en kunnen deze iedereen aanraden. Hij staat niet voor niets in onze top 5 flexibele tuinslangen van 2022!

6x extra aanbiedingen flexibele tuinslang

Mocht je nou, na alle voorgaande goede producten nog niet het gevoel hebben dat de juiste flexibele tuinslang er voor jou tussen zit? Niet getreurd. Hieronder tonen wij nog een laatste keer 6 verschillende soorten flexibele tuinslangen. Wij zijn er van overtuigd dat je dan alsnog vindt waar je naar op zoek bent!

Bekijk ook andere populaire artikelen op onze website: