Regenton kopen – De 9 populairste regentonnen van 2021 – adviezen en meer!

Regentonnen, dat zijn toch van die lelijke ronde lompe dingen? Daar zit je helemaal mis! De regenton is allang niet meer lelijk. Naast het feit dat ze steeds mooier worden, zijn ze bezig aan een revival! Ze voegen namelijk ook nog eens een hele hoop toe aan je tuin en aan de wereld! Op een duurzame manier bezig zijn, wat goed is voor je tuin en de wereld. Daar worden wij nou vrolijk van. 

Waarom een regenton?

Je zult je wel afvragen waarom je een regenton moet aanschaffen. Daar zijn verschillende redenen voor. 

1. Kostenbesparend
Allereerst is een regenton of waterton kostenbesparend. Je kan namelijk gebruik maken van het opgevangen regenwater, om je tuin mee te besproeien. Dit bespaart drinkwater, wat doorwerkt in een lagere waterrekening.

2. Warme zomers
Je hebt een steeds grotere buffer tijdens de alsmaar warmer en droger wordende zomers. Afgelopen jaren is het eerder de regel dan de uitzondering dat er een oproep komt van de overheid om zo zuinig mogelijk om te gaan met water. Ook het sproeien van de tuin wordt dan niet gewaardeerd, terwijl de tuin dat eigenlijk wel nodig heeft. Met een regenton of regentank kan je dit probleem voorkomen, want je hebt altijd je eigen voorraad om je planten en tuin het water te geven dat ze verdienen.

3. Goed voor het milieu
Wat ons betreft misschien wel de belangrijkste reden: het is goed voor het milieu. Door regenwater op te vangen en te gebruiken, zorg je voor besparing van heel wat drinkwater. Iets waar de natuur je dankbaar voor zal zijn. Een kleine moeite, maar een groot gebaar! Bekijk daarom snel het aanbod regentonnen. 

Verschillende soorten regentonnen uitgelicht

Zoals al eerder geschreven: de regenton is bezig aan een opmars. Dit merk je ook direct in het aanbod van de soorten en de hoeveelheid regentonnen die er worden aangeboden. Hieronder bespreken wij de meest voorkomende soorten, zodat er wat meer overzicht zal ontstaan.

Regenton muurmodel

Wil je graag een regenton, maar zo veel mogelijk ruimte kunnen besparen? Dan is een regenton muurmodel de meest geschikte oplossing. Ook perfect voor in de kleinere tuin. Deze regenton kan je, naast je waterpijp, op de gewenste hoogte hangen en het water opvangen in het waterreservoir. Kijk hieronder voor een overzicht van de regenton muurmodellen. 

Regenton met plantenbak

De 2 in 1 regenton: onze absolute favoriet. Je combineert twee werelden geweldig met elkaar. Je maakt gebruik van alle functionaliteiten van de regenton. Daarnaast combineer je het met mooie planten of bloemen, wat een extra dimensie en uitstraling geeft. De regentonnen van Garantia zijn een goede optie voor regentonnen in deze categorie.

Houten regenton

Een houten regenton is een populair product. Door het gebruik van natuurlijk materiaal, blend deze vaak mooi in je tuin, waardoor ze een echte blikvanger in je tuin zijn! Daarnaast heeft een houten regenton het voordeel dat deze in de winter niet kapot vriest, waardoor je deze in de winter niet leeg hoeft te maken. Last but not least zijn houten regentonnen vaak duurzaam, zeker als ze eerder hebben gefunctioneerd als wijnvat.

Kunststof regenton

Naast een houten regenton zijn er ook veel kunststof regentonnen in omloop. Een kunststof regenton is niet per se beter dan een houten waterbak. Het voordeel van een kunststof regenton is dat het geen natuurproduct is, waardoor het weer geen directe impact heeft op de kwaliteit van de regenton. De regenbak of regentank zal dus niet snel van kleur veranderen en ook de kans op lekkages zijn veel kleiner dan bij een houten regenton.

Enthousiast geworden over een kunststof regenton? Check het volledige aanbod hieronder.

Design regenton

Eerder schreven we al dat niet alle regentonnen nog de ouderwetse regentonnen van vroeger zijn. Sterker nog, we kennen tegenwoordig zelfs design regentonnen. Dit is de perfecte optie als je voor een stukje look-and-feel en uitstraling gaat. Deze regentonnen zijn vaak wel wat aan de prijzige kant, maar je krijgt er ook iets prachtigs voor terug!

4 tips om op te letten bij de aanschaf van een regenton1. Let op de inhoud
Bedenk je bij de aanschaf van een regenton goed hoe groot de regenton moet zijn. Ons advies is om, wanneer je de ruimte ervoor hebt, een zo’n groot mogelijke regenton te kopen. In Nederland valt er in een jaar gemiddeld veel water, waar je dus maximaal van kan profiteren

2. Let op de stijl van je tuin
Uiteraard is de uitstraling ook heel belangrijk. Bedenk van te voren goed of bijvoorbeeld een houten regenton goed in jouw tuin past. Houd je niet zo van de uitstraling van een regenton? Wellicht is dan de regenton met plantenbak een goede optie, zodat een mooie plant wat kan compenseren.

3. Let op benodigde accessoires
De meeste regentonnen hebben een tapkraantje, zodat je gemakkelijk water af kan tappen. Dit scheelt een hoop gedoe, aangezien het anders best lastig is om water uit de ton te krijgen. Houd bij het tapkraantje rekening met de hoogte. Op het moment dat je de regenton op de grond hebt staan is het wellicht wel lastiger om een gieter onder dit kraantje te krijgen. Even goed op letten dus!

4. Let op de prijs
Wellicht de meest belangrijkste reden: de prijs. De regentonnen variëren onwijs in prijs en wees je hier bewust van.

Waar koop je het beste je regenton?

Regentonnen worden tegenwoordig op heel veel plekken aangeboden, maar waar moet je nou  precies zijn? Vooropgesteld is dat er veel kwaliteit verschil zit tussen regentonnen. Bovendien zijn regentonnen groot en zwaar en zijn ze best lastig te vervoeren. Ons advies is dan ook om de regenton online te kopen! Zo kan je goed kijken naar reviews, de prijs en heb je zelf niet het gesjouw en gezeul met het transport. Ideaal dus!

Uitgelicht: de beste regentonnen van 2021

1. Garantia regenton en plantenbak in 1

Deze 2-in-1 Regenton is enorm functioneel en heeft ook een mooi design

2. Regenton Harcostar Rainsaver

Deze regenton heeft vier vlakke zijden waardoor deze gemakkelijk plaatsbaar is

3. Elho Regenton Pure Raindrop

De ELHO Pure Raindrop is een grijze regenton met een uniek design

4. Elho regenton basic – zwart

Deze 2-in-1 Regenton is enorm functioneel en heeft een goede prijs kwaliteit verhouding

5. Regenton muurmodel – 160 liter

Een goede regenton muurmodel, ideaal om ruimte te besparen en water op te vangen

6. Regenton Harcostar – 227 liter

Goed betaalbare basic regenton. functioneel en doet wat het moet doen

7. Garantia 2-in-1- design regenton

Een prachtige regenton met dubbele functionaliteit. 

8. Nature regenton – houtlook

Een mooie oldskool regenton welke geleverd wordt inclusief kraantje

9. Eikenhouten regenton Rioja

Klassieke regenton met een inhoud van maarliefst 225 liter