Tuinlaarzen kopen: de beste aanbiedingen, 9 top producten en een review!

Op dit moment is het alweer begin September. De dagen worden weer korter, het wordt vroeger donker en na maandenlange droogte in de tuin is het eindelijk weer af en toe begonnen met regenen. Dit was zowel voor ons als voor de tuin erg welkom. Voor de droge tuin is een beetje regen wel prettig natuurlijk, maar dit herinnerde ons weer aan de wens om een artikel te schrijven over  tuinlaarzen!

Tuinlaarzen, in de volksmond ook wel regenlaarzen genoemd, zijn onmisbaar voor zowel de beginnende tuinierder als de doorgewinterde tuinierder. Zeker wanneer het vaker regent, het toch allemaal wat natter en viezer wordt is niets zo prettig om een goed paar laarzen te hebben die je aan kan trekken. Bovendien is het erg fijn dat je een specifiek paar laarzen hebt die je voor de tuin kan gebruiken. Bovendien zijn er verschillende soorten laarsjes in de omloop, waardoor je heel specifiek iets kan kopen voor wat je wilt.

In dit artikel vind je meer informatie over de beste tuinlaarzen, de goedkoopste tuinlaarzen en alle aanbiedingen voor tuinlaarzen. Daarnaast zullen wij ook een aantal adviezen geven over het kopen van tuinlaarzen, waar je dit kan doen en waar je op moet lekken. Vooraf zal je denken dat het niet zo moeilijk is om een stel tuinlaarzen te kopen, maar in dit artikel zal je erachter komen dat er een stuk meer bij komt kijken!

Tuinlaarzen kopen: 12x goede aanbiedingen

Alle informatie over tuinlaarzen

Tuinlaarzen – algemene informatie

Zoals in onze introductie al geschreven: als je van tuinieren houdt kan je niet zonder een goed paar tuinlaarzen. Zonder een goed paar regenlaarzen kan je bijna niet meer, zeker in de herfst en de winter. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke tuinlaarzen in omloop. Iedereen kent wel de lompe, groene, rubberen tuinlaarzen van vroeger. Dat is tegenwoordig echt niet meer de standaard. Je hebt verschillende soorten tuinlaarsjes voor mannen, tuinlaarsjes voor vrouwen, tuinlaarsjes of regenlaarsjes voor kinderen, maar ook enkellaarsjes. Daarnaast zijn de meeste tuinlaarzen in veel verschillende kleuren te verkrijgen!

Welke soorten tuinlaarzen zijn er?

Laten we beginnen met het feit dat er verschillende soorten tuinlaarzen zijn. Toch is het voor veel mensen ingewikkeld waar het verschil nou in zit. Dat begint bij het feit dat er veel verschillende benamingen gebruikt worden: tuinlaarzen, tuinlaarsjes, regenlaarzen, regenlaarsjes, kaplaarzen en nog veel meer.

Het belangrijkste is dat je goed kijkt waar je het voor wil gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld de ouderwetse rubberen regenlaarzen, echt tegen de regen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook gevoerde tuinlaarzen. Deze zijn ideaal voor in de winter en specifiek wanneer het sneeuwt. Ons advies is om dus vooral bij de koop te kijken naar waar je het voor wil gebruiken!

Waarop letten bij de aankoop van je tuinlaarsjes?

Wat ons betreft zijn er een aantal zaken waar je op moeten letten bij het kopen van tuinlaarsjes. Uiteraard is de maat van de laars heel belangrijk. Te grote, maar ook te kleine laarzen is natuurlijk helemaal niet handig. Houd er rekening mee dat de maten van tuinlaarzen vaker groter uitvallen dan normale schoenen. Als je ze dus online besteld, kan je hier rekening mee houden!

Er zijn ook verschillende soorten materialen in de buitenkant van tuinlaarzen. Zo zijn er tuinlaarzen met een binnenkant van rubber, leer, pvc of een gevoerde laars. Een voering is fijn voor het draagcomfort, terwijl een rubber binnenkant flexibeler is.

Als laatste vinden we het heel belangrijk om te kijken waar je het voor wil gebruiken. Mocht je echt werklaarzen gebruiken, dan is het handig dat je stalen neuzen hebt in je laars. Dit is voor de veiligheid gewoon veel belangrijker.

Waar koop je je regenlaarzen?

Hier kunnen we kort over zijn: wij kopen al onze tuinlaarzen, regenlaarzen en de laarsjes voor onze kinderen via bol.com. Je hebt hier al het aanbod in 1 overzicht, het wordt gratis bezorgd en je hebt er geen gedoe mee als je het toch wil retourneren. Uiteraard kan je ook tuinlaarsjes kopen bij de Intratuin, Praxis, Welkoop, Gamma, Action, Decathlon en nog veel meer. Toch heeft dit niet onze voorkeur.

Uitgelicht: 6 tuinlaarzen voor mannen

Review: Dunlop Tuinlaarzen

In dit artikel schrijven wij een review over onze eigen regenlaarzen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: wij zijn enorm fan van dunlop regenlaarzen. Uit deze review zal blijken waarom!

Wij hebben specifiek de Dunlop Blizzard voor jullie getest. Dit is een gevoerde tuinlaars waar je krijgt wat je er voor betaald.

De basis is goed op orde: de tuinlaarzen zijn waterdicht, je voeten blijven droog. Daarnaast zijn deze laarzen ook gevoerd. Dit is echt een mooi extra’tje, zodat je in de winter ook warme voeten hebt. Dit is erg handig, omdat tuinlaarzen nou eenmaal vaker gedraagd worden in de herfst of winter, dan in de lente of zomer.

Deze laarzen kan je dragen wanneer het regent, maar ook als het sneeuwt. Doordat je deze laarzen dicht kan maken aan de bovenkant, zal er ook geen vocht of nattigheid in je laas gaan.

Het nadeel van deze laarzen is dat het in een berpekt aanbod is. Er zijn niet heel veel kleuren in omloop. Voor ons is dit nadeel beperkt: uiteindelijk ben je gewoon aan het tuinieren en hoef je geen modeshow te lopen.

Uitgelicht: 6x tuinlaarzen voor vrouwen