Tuinslanghaspel open: de top 5 producten van 2022 & onmisbare informatie!

Eerder schreven wij al over de minder verwachte – en misschien ook wel wat onbelichte – onderwerp van water in onze tuin. Tot dusver gaan het veel over planten, bloemen en andere zaken. Daar hebben we al wat verandering in gebracht door een artikel te schrijven over de flexibele tuinslang. We willen nu een stapje verder zetten wat met de flexibele tuislang te maken heeft, namelijk: de tuinslanghaspel , ook wel tuinslanghouder genoemd.

Wat we shreven bij de tuinslang gaat hier eigenlijk ook op. Waarom zou je een compleet artikel weiden over een tuinslanghaspel? Heel simpel: er is gewoon heel veel over te schrijven. Het aanbod is groot, de verschillen zijn ook significant en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwaliteit van verschillende soorten tuinslanghouders.

In dit artikel zullen we wat meer uitleggen over de verschillende soorten tuinslanghaspels, waar je ze kan kopen, welke merken en uiteraard de verschillende soorten afmetingen zoals 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter, 25 meter of 30 meter en meer.

Gardena Classic Wandslanghouder

Wat is een tuinslanghaspel?

Een goede tuinslang is van belang voor de tuin. Het water geven van je gras, bloemen of planten is een eerste levensbehoefte. Een tuinslanghaspel is vooral heel erg handig en kan hier goed bij helpen.

Met een tuinslanghaspel kan je je tuinslang gemakkelijk oprollen, zonder dat deze in de knoop gaat zitten en je waterdruk af zal gaan nemen. Hiermee geef je net wat gemakkelijker je planten even water en kan je ze wat beter onderhouden.

Er zijn verschillende soorten slangenhaspels, maar een slangenwagen kan je gemakkelijk meenemen. Deze rol je zo de tuin in en vervolgens rol je de slang af. Daarnaast heb je nog wandslanghouders waarmee je de slang ook nog automatisch op kan laten rollen. Ideaal dus!

Lees gauw verder in dit artikel over alle soorten tuinslanghaspels en bijbehorende tips bij de aankoop ervan.

Top 5 beste tuinslanghaspels van 2022

In onderstaand overzicht zullen wij de 5 beste tuinslanghouders van 2022 uitlichten. Wij hebben ze met elkaar vergeleken op verschillende zaken als prijs, kwaliteit en nog heel veel meer. Lees hieronder onze uitgebreide review!

1. Gardena Wandslangenbox Roll up S – 15 meter – ø 11 MM

De Gardena Wandslangenbox is wat ons betreft met uitstek de beste tuinslangtuinslanghaspel van 2022.

De hele praktische slangopslag kan je gemakkelijk aan de muur van je huis bevestigen. Eenmaal bevestigd kan de slangenbox draaien tot maarliefst 180 graden! Dit zorgt ervoor dat je elke hoek van je tuin zal bereiken. Dit ook doordat je verschillende slangenafmetingen kan kopen, zo heb je onder andere een 15 meter variant, maar zijn er ook 20, 25 en 35 meter varianten.

De tuinslang werkt heel prettig en wordt in handige stapjes, een soort intervallen, vergrendeld, tot de maximale afmeting.. Door zachtjes aan de slang te trekken wordt de vergrendeling ontgrendeld en zorgt de slangenbox dat de slang zich soepel, rustig maar gecontroleerd oprolt.

Het mooie van deze wandbox is dat deze UV- en vorstbestendig is. Dit betekent dat deze wandbox het hele jaar buiten kan hangen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de kwaliteit, duurzaamheid of onderhoud ervan. 

Het is niet de goedkoopste optie die er is, maar je krijgt er heel veel voor terug. Wat ons betreft is dit een absolute topper en is het de prijs meer dan waard.

Gardena Wandslangenbox

2. GARDENA – Classic Wandslanghouder – tuinslang – inclusief accessoires

Deze wandslanghouder van Gardena kunnen we in één woord omschrijven: degelijk. De wandslanghouder heeft alles wat het zou moeten hebben. Het is van een goed materiaal, kunnen verschillende lengte tuinslangen op, je kan hem netjes oprollen en de prijs is ook goed te doen. Deze heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft deze ook de mogelijkheid om deze aan de muur te hangen. Wil je nou niet graag boren in je muur? Geen enkel probleem! Deze wandslanghouder kan je ook prima op de grond zetten en met de hand meenemen.

Leuk detail bij deze classis wandslanghouder is dat deze vaak verkocht worden met enkele accessoires. Denk hierbij aan kopstukken, sproeikoppen en nog veel meer! 

Gardena Classic Wandslanghouder

3. Kärcher Compact Slanghaspel

De eerste niet GARDENA in onze lijst: Kärcher compact slanghaspel. Deze tuinslanghaspel is echt een topper in zijn categorie. De Kärcher zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te sjouwen met gieters. Deze variant heeft een slang van 10+2 meter en is ideaal voor mensen met een balkon, dakterras of kleine tuinen. Deze haspel beschikt over een anti-druppelsysteem, waardoor het water alleen bij de planten terecht zal komen! Daarnaast gaat het op- en afrollen van deze tuinslang heel snel en moeiteloos. 

Kärcher compact slanghaspel

4. Profline Tuinslanghaspel

De tuinslanghaspel van profline is een hele goede budget optie. Voor ongeveer 25 euro – een heel goedkope prijs – heb je een prima tuinslanghaspel waarmee je perfect uitgerust bent voor het tuinieren. 

Op deze tuinslanghaspel past maarliefst 60 meter tuinslang! De haspel werkt wel met een handmatige zwengel. Daarnaast is de slangenwagen ook mogelijk te verplaatsen met behulp van wielen naar de door jou gewenste plek.

Profline tuinslanghaspel

5. GARDENA Aquaroll – M – Easy

De laatste tuinslanghaspel die wij willen uitlichten en daarmee onze top 5 completeert, is de GARDENA Aquaroll M Easy.

Deze slangenwagen van GADENA is een mooie tuinslanghaspel. Door het speciaal gevormde onderstel heeft het een goede stabiliteit, waarmee je dus niet te maken hebt met een slangenhaspel die continu omvalt, ook wanneer je aan de slang trekt. Daarnaast wordt de slang heel goed en gelijkmatig opgerold, zonder dat je zelf bijsturing moet geven.

Naast alle goede opties en kwaliteiten van deze tuinslanghaspel, komt deze ook nog eens met een garantietermijn van maarliefst 5 jaar. Ideaal dus!

Gardena Aquaroll

Tips bij het kopen van een tuinslanghaspel

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij de aankoop van een tuinslanghaspel is de prijs en wat je ermee wil kunnen. Je hebt in het duurdere segment een wandslangbox van GARDENA welke je aan de muur kan bevestigen, 35 meter slang heeft en ook nog automatisch oprolt. Heb je minder slang nodig, of vind je het niet erg om de slang handmatig op te rollen, kan je ook in het goedkopere segment kijken.

Daarnaast kan je kijken naar verschillende merken waar GARDENA de bekendste van is, maar ook Kärcher, Hozelock, Eurom en Max Garden hebben goede kwalitatieve tuinslanghaspels.

Waar kan je het beste een tuinslanghaspel kopen?

Een tuinslanghaspel is op enorm veel plekken te kopen. Denk hierbij aan de winkels als Intratuin, Praxis, Gamma, Welkoop, Hornbach, Karwei, Blokker, Kwantum, Action, Lidl, Aldi en nog wel veel meer van dat soort winkels. Toch zit daar niet de beste winkel tussen. Wij raden namelijk aan om een tuinslang te kopen via bol.com. 

Bol.com biedt alle bekende merken aan zoals, Gardena, Kärcher en nog veel meer goede en bekende merken. In een oogopslag kan je zien welke merken er worden aangeboden, wat de kosten zijn, welke op voorraad zijn en hoe ze beoordeeld worden door de klanten. Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt, kan je afrekenen en heb je je product al binnen 24 uur in huis. Vaak nog gratis bezorgd ook! Wat ons betreft de ideale manier om een flexibele tuinslang te kopen.

6x goede tuinslanghaspels uitgelicht!

Er zijn veel verschillende tuinslanghaspels te koop. Wij hebben onze top 5 beste tuinslanghaspels van 2022 uitgelicht. Dat betekent niet dat er geen andere goede flexibele tuinslangen zijn. Om een goed overzicht te krijgen over het aanbod, presenteren wij hieronder nog zes mooie en kwalitatief goede tuinslangen van dit moment.

Review: Gardena Wandslangenbox – Roll up S – ø 11mm

Zoals jullie van onze gewend zijn reviewen wij ook met enige regelmaat een product. In dit geval is het de Gardena Wandslangenbox, de 15 meter variant. De lengte is bij dit product niet heel relevant, aangezien je gemakkelijk een langere of kortere slang kan kopen.

Eigenlijk kunnen we in deze review kort zijn. We hebben deze wandslangenbox niet voor niets op nummer 1 gezet in onze top 5 over 2022.

De kwaliteit is perfect. De slang rolt goed op en af. Hij draait alle kanten op en doordat je hem aan het huis hebt kunnen bevestigen staat deze nooit in de weg. Ook het feit dat deze wandslangenbox tegen alle weersomstandigheden kan is wat ons betreft perfect.

6x extra aanbiedingen tuinslanghaspels

Mocht je nou, na alle voorgaande goede producten nog niet het gevoel hebben dat de juiste tuinslanghaspels er voor jou tussen zit? Niet getreurd. Hieronder tonen wij nog een laatste keer 6 verschillende soorten slangenhouders. Wij zijn er van overtuigd dat je dan alsnog vindt waar je naar op zoek bent!

Bekijk ook andere populaire artikelen op onze website: